Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

heren horloge stalen band

Filter

Kleur band

Breedte

Materiaal band

Kleur band

Breedte

Materiaal band

Heren horloge stalen band

Metalen horlogebanden zijn eigenlijk zo oud als het polshorloge zelf. Als we over metalen horlogebanden praten dan weet je eigenlijk nog niet waarover gesproken wordt. Metalen horlogebanden is eigenlijk een volksmond gebruik. Want er zijn vele soorten metalen horlogebanden beschikbaar, wat te denken van alloy, roestvrijstaal of titanium, allen met hun eigen specifieke eigenschappen.

Alloy horlogebanden

De meeste mensen zegt alloy niet zoveel. Maar als we vertellen dat het (zeker vroeger) zo was dat als je je horloge afdeed een groen exemplaar op je pols overbleef dan weten mensen het wel. Alloy ziet eruit als roestvrijstaal maar is allesbehalve dat. Alloy wordt vaak verchroomd en is sterk onderhevig aan verandering in kleur door transpiratie of water. Omdat een alloy band goedkoop te maken is wordt deze vroeger vaak in goedkopere horloges toegepast. Tegenwoordig komt het wat minder voor omdat ook horlogebanden aan regeltjes moeten voldoen, zodat zij geen gevaar zijn voor gezondheid. Voor Kiber® gebruiken wij dus geen alloy horlogebanden omdat dit niet bij het merk past.

Horlogebandjes metaal

Een metalen horlogeband daarentegen vormt de kern van het Kiber® arsenaal. metalen horlogebanden worden ook wel edelstalen horlogebanden genoemd. Ook deze heb je in verschillende uitvoeringen. Goedkopere merken gebruiken vaak gevouwen stalen horlogebanden. De band is dan wel uit roestvrijstaal opgebouwd maar de schakels zijn dan om elkaar gevouwen. Deze manier van produceren heeft natuurlijk het voordeel dat de mallen die je moet maken voor de onderdelen, goedkoper zijn, want het zijn vaak in basis platte delen. Alle schakels worden op een bepaalde manier gevouwen. Een enorm nadeel hiervan is dat deze banden slecht zijn in te korten, dat is echt vakwerk. Daarnaast hoor je vaak de klacht dat deze banden rammelen. Tsja, kiezen of delen!

De massieve metalen horlgebanden zijn dan ook het meest geschikt voor een Kiber® horloge. Deze zijn solide, nikkelvrij (dus geschikt voor mensen met een nikkel allergie) en geven het horloge een mooie uitstraling. Daarnaast zijn deze horlogebanden eenvoudig in te korten door middel van uitdrijfpinnen en soms zelf schroeven. Eigenlijk heb je dus altijd gereedschap nodig om deze horlogeband op maat te maken. Het op maat maken van een stalen horlogeband vind je hier.

Milanese of mesh horlogebanden

Een van oudsher en inmiddels weer populair horlogebandje is de Milanese of mesh horlogeband. Vroeger stond deze band bekend als huid-haren-trekker. Tegenwoordig valt dat wel mee door een iets andere constructie en doet de horlogeband het alsnog dan zul je hier snel aan wennen, geef het een dag of 2 en je zult zien dat het een zeer comfortabele horlogeband is!

Het op maat maken van een milanese horlogeband vind je hier.

Kiber® roestvrijstalen horlogebanden

Bij Kiberswatches.com kun je terecht voor massief stalen horloge banden en Milanese horlogebanden. Let op de aansluiting en vaak is een horlogeband alleen maar geschikt voor een specifiek model.

Onderhoud

Zelfs roestvrijstalen horlogebanden kunnen roest ontwikkelen als gevolg van corrosie en transpiratie die zich ophoopt tussen de schakels van de horlogeband. Met name bij massieve banden van hoge kwaliteit gebeurt dit vaker omdat de openingen tussen deze schakels bijzonder smal zijn. Hier kunnen corrosie en transpiratie makkelijker ophopen. Maak daarom je Kiber® horlogeband regelmatig schoon met gewoon kraanwater en droog de band met een zachte doek. Pas wel op met schoonmaken als je horloge niet waterdicht is, check dat altijd eerst.

Assortiment

Er zijn diverse uitvoeringen leverbaar. Van stijlvol tot sportief maar ook de kwaliteit is uitmuntend! Gun je Kiber® horloge regelmatig een nieuwe ‘look’! Een mooie heren horloge stalen band zal hier zeker aan bijdragen.

Bekijk daarnaast onze informatieve video over het verwisselen van een Kiber® horloge band.

Ga je ook voor stijl, kwaliteit en perfectie? Kies dan voor Kiber®!

We wensen je dan ook veel plezier met de kwaliteitshorloges van Kiber®!