Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Horlogeband leer

Filter

Kleur band

Breedte

Prijs

Materiaal band

Kleur band

Breedte

Prijs

Materiaal band

Horlogeband leer

De horlogeband leer is een uitvinding van Louis Cartier. Begin 20ste eeuw vond het huis van Cartier dat het horloge wat opsmuk en draagcomfort gebruiken kon. Sindsdien is er ruim een eeuw later enorm veel gebeurd in de ontwikkeling en toepassing van de lederen horlogebandjes.

Er zijn niet alleen veel leder varianten maar ook veel verschillende uitvoeringen en maten. Er zijn bedrijven die custom lederen horlogebandjes maken op kleur, maat en vorm. Vrijwel altijd is de duurdere lederen horlogeband nog steeds een handgemaakt proces. Je kunt dus echt spreken van een ambacht.

Uiteraard komt ook veel van de horlogebandjes van leer uit China. Daar is het wel veel machine werk. Daarnaast maakt men vaak banden uit andere leersoorten en is de voorbereiding en afwerking anders. Niets mis mee, geeft vrijwel altijd betere prijzen en kwaliteit is OK. Alleen soms wil je meer. Dat kan dus.

Kiber herenhorloge lederen band

Wij maken gebruik van beide opties. Soms kopen we het horloge compleet met lederen band, soms doen we dat niet en laten we op maat een band produceren speciaal voor het horloge in kwestie. Onze race banden (banden met de gaten) zijn een mooi voorbeeld hiervan; ze worden met de hand gemaakt in Europa en bestaan uit wel 6(!) verschillende lagen leder. Alleen de gaten in de polsband en de sluiting worden machinaal vervaardigd, ook in Europa. Deze lederen horlogeband moet zich echt vormen naar je pols. Daarna draagt er niets fijner dan deze sportieve mooie horlogeband.

Bij Kiber® kun je dus terecht voor diverse lederen horlogebandjes. Wil je eens wisselen van horlogeband en zo je Kiber® horloge en compleet nieuwe uitstraling geven? En heb je een ander horloge? Dat is geen enkel probleem met de keuze die wij bieden. De Kiber® horloge banden zijn bijna allemaal universeel toepasbaar op ieder horloge.

Let even op de aansluitmaat; meest voorkomend is 20 en 22mm, echter hebben wij ook 24mm in de collectie. Niet alle horlogebanden hebben een Kiber® branding, dus zijn deze zeker universeel toepasbaar.

Onderhoud

Leder leeft. Dat wil zeggen dat het verkleurt, uitzet en krimpt!

Wij adviseren niet te zwemmen of douchen met een leden band. De ervaring leert dat de band daarvan verkleurt en krimpt! Dat gebeurt dus ook bij de aansluiting aan de kast. Het gevolg daarvan is dat de band eenvoudig van de kast springt met als gevolg dat het horloge mogelijk op de grond valt.

We hebben een oplossing om dit tegen te gaan echter voorkomen is nog steeds beter dan genezen…

Maak de Kiber® horlogeband van leer met enige regelmaat schoon. Horlogebanden kunnen bestaan uit verschillende soorten materialen, van leer tot metaal of rubber. Dit zal afhangen van het design en het beoogde gebruik van het horloge. Lederen banden moeten wat losser worden gedragen in de zomer, aangezien ze transpiratie zullen absorberen. Wanneer de lederen horlogeband strak om de pols gedragen wordt kan er geen lucht onder de band komen, dit kan ook zorgen voor irritatie rond de pols. Als de band toch vochtig wordt van het transpireren, veeg deze dan droog met een zachte doek en laat de band drogen – let op – NIET in de zon, dan droogt ie uit en krimpt ie snel!

Om langer plezier van je lederen band te hebben, raden wij aan om de Kiber® horlogeband in te spuiten met een kleurloze leerspray, zo blijft hij langer mooi en is ie beter beschermd van invloeden van buiten af.

Assortiment

Het assortiment van de Kiber® horlogebandjes leer in ruim. Er zijn diverse kleuren en uitvoeringen leverbaar. Van stijlvol tot sportief maar ook de kwaliteit is uitmuntend! Gun je Kiber® horloge regelmatig een nieuwe ‘look’! Een mooie lederen band zal hier zeker aan bijdragen.

Bekijk daarnaast onze informatieve video over het verwisselen van een Kiber® horloge band.

Ga je ook voor stijl, kwaliteit en perfectie? Kies dan voor Kiber®!

We wensen je dan ook veel plezier met de kwaliteitshorloges van Kiber®!