Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

rubber horlogeband

Filter

Kleur band

Breedte

Materiaal band

Kleur band

Breedte

Materiaal band

Rubber horlogeband

Als men praat over een rubber horlogeband lijkt dat voor een ieder gelijk. Niets is minder waar. Meestal is een rubberen horlogeband gemaakt van synthetisch rubber, ofwel in de volksmond siliconen genaamd. We zijn even in de anatomie gedoken en hieruit komt het volgende naar voren:

Wat is rubber?

Over het algemeen beschouwen we alle elastomeren als rubbers waarin afmetingen grotendeels veranderen door te vormen, en deze kunnen ook naar de oorspronkelijke afmetingen gaan nadat ze de stress hebben weggenomen. Er zijn veel soorten rubbers of elastomeren zoals natuurlijk rubber, synthetisch polyisopreen, styreenbutadieenrubber, nitrilrubber, polychloropreen en siliconen.

Natuurlijk rubber is het rubber dat in ons opkomt als we over rubber praten. We ontginnen het natuurlijke rubber van de latex van rubberboom (Heveabrasiliensis). Ook is cis-1, 4-polyisopreen de structuur van natuurrubber. Hoewel siliconenrubbers silicium in polymeerketens bevatten in plaats van koolstof, bevatten de meeste rubbers polymeerketens van koolstof.

Rubber is nuttig voor vele toepassingen, zoals kookgerei, elektronica, toepassingen in de automobielsector, natuurlijk vanwege hun elastische gedrag. Omdat het waterdichte materialen zijn, zijn ze nuttig als afdichtingsmiddelen en bijvoorbeeld handschoenen. Rubbers of elastomeren zijn ook uitstekende materialen voor isolatiedoeleinden.

Wat is siliconen?

Silicone is een vorm van synthetisch rubber. Verder bestaat dit materiaal uit siliciumatomen met afwisselende zuurstofatomen. Siliconen zijn beter bestand tegen hitte dan andere rubbers of elastomeren.

In tegenstelling tot andere elastomeren, maakt de samenstelling van silicone het zeer bestand tegen schimmels en chemicaliën. Bovendien is siliconenrubber bestand tegen ozon en UV-aanvallen omdat de silicium-zuurstofbinding minder gevoelig is voor deze aanvallen dan de koolstof-koolstofbinding in andere elastomeren.

Daarnaast heeft silicone een lagere trek-en scheursterkte dan de organische rubbers. Bij hoge temperaturen vertoont het echter uitstekende trek- en scheureigenschappen. Dit komt door de variatie in eigenschappen van siliconen die minder is bij hoge temperaturen.

Silicone is daarnaast duurzamer dan andere elastomeren of rubbers. Dit zijn enkele van de gunstige eigenschappen van siliconen. Hoe dan ook, de vermoeidheidslevensduur van siliconenrubbers is korter dan die van de organische rubbers. Het is een van de nadelen van deze rubbervorm. Tevens zijn vormen moeilijker te maken in siliconen, dit komt door de hoge viscositeit bij hoge temperaturen wat het vormen moeilijker maakt.

Horlogebandjes van rubber komen steeds minder voor. Veel vaker maken we horlogebanden van silicone. Deze zijn nu eenmaal beter bestand tegen UV straling en bijvoorbeeld chemische bestanddelen in bijvoorbeeld oliën en vetten of gewone schoonmaakmiddelen. Daarnaast zijn synthetische siliconen horlogebanden goed te kleuren. De eigenschap van een siliconen (dus in volksmond rubberen) horlogeband is dat dat zij soepel aanvoelt en comfortabel draagt.

Wij noemen het ook gewoon altijd een rubberen horlogeband zodat je weet wat je krijgt en er geen verwarring kan ontstaan.

Onderhoud

Maak daarom je Kiber® rubberen horlogeband regelmatig schoon met gewoon kraanwater en droog de band met een zachte doek. Pas wel op met schoonmaken als je horloge niet waterdicht is, check dat altijd eerst.

Assortiment

Er zijn diverse uitvoeringen leverbaar. Van stijlvol tot sportief maar ook de kwaliteit is uitmuntend! Gun je Kiber® horloge regelmatig een nieuwe ‘look’! Een mooie rubberen horlogeband zal hier zeker aan bijdragen.

Bekijk daarnaast onze informatieve video over het verwisselen van een Kiber® horloge band.

Kiber® zoekt bij het ontwerp van rubberen horlogebanden altijd naar de beste materialen om een horloge te maken en combineert dat met een eerlijke prijsstelling. Value for money, daar wordt iedereen blij van, geloven wij.

De klant staat bij ons op 1, je kunt ons ook altijd gewoon bellen of e-mailen als je een vraag hebt, bij Kiber® krijg je altijd een persoonlijk reply. Niet van een machine maar gewoon van een gepassioneerd medewerker van ons mooie merk.

Onze state-of-the-art webshop ondersteunt primair de positionering en verkoop van ons merk, wij zijn echt één van de eerste merken die zich in het verleden reeds volledig hebben gericht op internet verkoop, dat doen we al sinds 2008!

Ga je ook voor stijl, kwaliteit en perfectie? Kies dan voor Kiber®!

We wensen je dan ook veel plezier met de kwaliteitshorloges en horlogebanden van Kiber®!