Gratis verzending Meer dan 15 jaar ervaring​ 100% niet goed geld terug garantie De beste service

Bronzen horloges

Kiber maakt horloges overwegend in roestvrijstaal. Horlogekasten gemaakt van roestvrijstaal verkleuren en oxideren niet en zijn zeer duurzaam.

Kiber® heeft echter iets nieuws. Als gezegd, meestal zijn de horlogekasten van Kiber® van roestvrijstaal. Of we ze nu zwarte, een gouden of rosé gouden kleur geven, vrijwel zonder uitzondering maken we ze van roestvrijstaal. Kiber® introduceert nu een collectie horloges met een bronzen horlogekast.

Wat is brons

Brons is een legering van koper en tin. Het tingehalte bepaalt de kleur van het brons en het lijkt bij de nieuwe Kiber® modellen een beetje op mat goud. Zoals je weet is Kiber® een oer Hollands horlogemerk en brons past daar goed bij. Brons werd namelijk het eerst gebruikt in de Lage Landen in de oudheid, de herkomst van brons ligt dus vlakblij Nederland.

Brons is taai en corrosiebestendig en leent zich uitstekend om er mooie vormen aan te geven. Vroeger werden kerk klokken vervaardigd uit brons. Vaak is hiervoor het tingehalte wat hoger om de stevigheid te waarborgen. Maar ook standbeelden zijn vaak van brons gemaakt. Het is eigenlijk een beetje een vergeten materiaal voor horloges.

Bronzen horloges vallen op, dat is zeker een niet alledaags verschijnsel!

Bronzen horloges combineren

Het mooie van een brons kleur is dat deze uitstekend te combineren is met bijzondere chique kleuren als bruin, groen en blauw. Maar ook zwart zorgt ervoor de horlogekast er echt uitspringt!

De horloges hebben een rijke uitstraling en zijn stuk voor stuk een echte eye catchers. Daarnaast leeft de kleur. Onder iedere hoek en licht kleurt ie een klein beetje anders, zonder zijn echte allure te verliezen.

Verschillende modellen

Kiber® voert momenteel 3 bronzen horloges, twee modellen met automatisch uurwerk en een bronskleurig model met chronograaf uurwerk.

De laatste trend met bronskleurige horloges komt overwaaien uit Italië, het land waar Kiber® een warme band mee heeft. Veel van de modellen van Kiber komen uit de Italiaanse designstudio’s. Alleen zo weten we het allernieuwste aan onze klanten te kunnen presenteren en wordt er altijd gelet op draagcomfort gecombineerd met een prachtig design.