Kiber-logo-rood-wit-new
Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Bruin lederen horlogeband

Kiber 20mm croq print bruin lederen horlogeband

BREEDTE: 20mm

REF: 2013/060

15,-
Kiber 22mm ecru stiksel bruin lederen horlogeband

BREEDTE: 22mm

REF: 2013/066

25,-
Kiber 22mm Distinto croq print roodbruin lederen horlogeband

BREEDTE: 22mm

REF: 2013/100

25,-
Kiber 24mm XL Race bruin / ecru lederen horlogeband

BREEDTE: 24mm

REF: 2013/054

39,-
Kiber 22mm Iluma croq print bruin lederen horlogeband

BREEDTE: 22mm

REF: 2013/058

35,-
Kiber 24mm Race bruin / ecru lederen horlogeband

BREEDTE: 24mm

REF: 2013/030

35,-
Kiber 22mm Race bruin / ecru lederen horlogeband

BREEDTE: 22mm

REF: 2013/028

35,-

Bruin lederen horlogeband

Met een bruin lederen horlogeband zit je vrijwel altijd goed. We kunnen wel stellen dat het vrijwel altijd een veilige keuze is bij je outfit. Of je nu in pak loopt, meer smart casual gekleed bent of in je vrije met een polo en chino of spijkerbroek. De bruin lederen horlogeband past er bijna altijd bij. Dit komt ook omdat de kleur bruin bij leder geassocieerd wordt met een natuurlijke kleur voor het product.

Uiteraard zijn er veel verschillende soorten bruin lederen banden maar de meest bekende zijn wel de gladde lederen horlogebanden en de horlogebanden met een reliëf. Daarnaast variëren bruine leren horlogebanden qua kleur ook veel tussen donker bruin leer wat soms bijna zwart lijst tot een lichte cognac leren kleur. Het mooie aan bruin is dat er zelfs een rood tint in kan zitten waardoor je met een bruine horlogeband veel verschillende kleuren horlogekasten kan voorzien van prachtige horlogeband.

Breedte van de horlogeband

Het is belangrijk goed te kijken naar de breedte van de horlogeband. Meet bij je horloge de maat tussen de pootjes waar de horlogeband aan de horlogekast zal worden bevestigd. Deze maat (in milimeters) is ook de maat van de breedte van de horlogeband.

Hierdoor sluit de horlogeband perfect aan zodat het 1 geheel wordt met het horloge. Wanneer de horlogeband te breed is past deze simpelweg niet en kan de band ook niet bevestigd worden aan de horlogekast. Wanneer de band te smal is klopt de verhouding ook niet ten opzichte van de horlogekast. Bij alle horlogebanden geven wij dan ook precies aan wat de breedte van de horlogeband is zodat je precies weet welke bij je horlogekast past.

Hoe kies ik de juiste kleur horlogeband?

De kleur van de horlogeband kies je natuurlijk altijd nog zelf. Je persoonlijke voorkeur is vaak leidend in dit proces maar toch zijn er soms zaken waardoor een andere kleur horlogeband gekozen wordt.

Stel je bent in het bezit van een horloge wat standaard geleverd wordt op een horlogeband die niet jou voorkeur geniet. Dan kan je er in de toekomst voor kiezen toch te kiezen voor de originele kleur van de huidige band. Daarnaast zie je ook vaak dat horloges met een bepaalde kleur beter passen bij bijvoorbeeld een bruin lederen horlogeband dan een blauw lederen horlogeband.

Zwart en bruin zijn de kleuren die over het algemeen bij vrijwel ieder horloge goed kleuren omdat het neutrale kleuren zijn voor lederen horlogebanden en niet zo uitgesproken als bijvoorbeeld blauw, rood of groen.