Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Garantie Kiber® horloges

U koopt rechtstreeks bij de bron – de rechthebbende eigenaar van de merknaam Kiber®. Kiber® fabriceert niet zelf en werkt samen met een aantal vooraanstaande fabrikanten in de wereld. Doordat wij enkel met vooraanstaande fabrikanten werken kunnen wij ook een goede garantie aanbieden aan onze klanten. Een horloge is grofweg opgebouwd uit de volgende onderdelen:
 • Kast
 • Band
 • Glas
 • Kroon en pouchoirs
 • Uurwerk
Onze kwaliteitsnorm staat hierin altijd voorop. De productie van een Kiber® horloge is onderhevig aan een stevige kwaliteitscontrole op alle onderdelen. We gaan voor zoveel mogelijk duurzame fabricage en transport – zoveel mogelijk gecentraliseerd en met transport met CO2-footprint. Zo denken we ook nog een beetje aan onze natuur. Natuurlijk is een horloge per definitie geen duurzaam- maar een luxeproduct en alle beetjes helpen natuurlijk!

Garantie op Kiber® horloges

Op de kast, band, glas en bedieningselementen geniet u fabrieksgarantie op productiefouten. Breuk van glas, horlogeband (slijtage en breuk), en batterij zijn uitgesloten van garantie, tenzij blijkt dat dit ontstaan is door een productiefout. Dit is altijd ter beoordeling aan Kiber®. Kiber® kiest ervoor standaard uurwerken te plaatsen in horloges. Uurwerken zonder enige modificaties. Waarschijnlijk kent u het verhaal wel van dure servicebeurten en hoge reparatiekosten bij horlogemerken met gecompliceerde uurwerken. Daar doen wij niet aan mee. We blijven bij de basis en kopen dus standaard bestaande uurwerken in de markt. Zo is het altijd mogelijk een uurwerk te laten maken of vervangen. Op de door ons geleverde horloges geven wij een garantie van 24 maanden op de werking van het uurwerk. Uitgesloten zijn defecten veroorzaakt door foutief menselijk handelen, dit is altijd ter beoordeling aan Kiber®. Waterdichtheid heeft v.w.b. garantie de speciale aandacht. De gebruikte uurwerken zijn normaal gesproken zeer betrouwbaar, de meeste klachten worden veroorzaakt door waterschade.

Enkele tips voor jouw horloge

Omdat voorkomen beter is dan genezen hier nog even wat tips voor levensbehoud van uw horloge:

 • Wij adviseren niet te zwemmen met een horloge voorzien van een lederen band, de lederen band wordt er niet mooier op en zal uitzetten en daarna sterker krimpen dan de originele vorm. Daarnaast treedt er vrijwel zeker een kleurverandering op.
 • Controleer altijd eerst of het horloge wel een markering voor waterdichtheid heeft
 • Als het horloge een markering heeft voor waterdichtheid, controleer voor het te water gaan of alle kronen en pouchoirs gesloten zijn
 • Hou u aan het waterdichtheid schema hieronder
 • Spoel een horloge altijd af met zoet water, nooit drogen in de zon, gewoon met een zachte doek afdrogen
 • Heeft u onverhoopt toch waterschade, trek dan de kroon uit en laat het horloge drogen – niet op de verwarming of in de zon maar gewoon op kamertemperatuur

Wat maakt een horloge waterbestendig?

De pakkingen, gemaakt van rubber, siliconen, nylon of teflon, beschermen de horlogekast tegen indringend vocht of damp. De pakkingen zitten rond het glas, het achter deksel en de kroon. Daarnaast moet het materiaal van de kast stevig genoeg zijn om waterdruk te weerstaan zonder te vervormen. 

Een schroefbare achter deksel, of een vormdeksel met schroeven dichten een horloge beter af tegen vocht. Een kroon die vastgeschroefd kan worden, zorgt ervoor dat stoten tegen de kroon geen nadelige gevolgen heeft voor de waterdichtheid

Gradaties van waterbestendigheid

In de praktijk kunnen globaal genomen de volgende gradaties in waterbestendigheid worden onderscheiden:

 • Geen symbool of vermelding
  Niet bestendig tegen water. Kijk dus zelfs uit voor spat- en regenwater of transpiratievocht!
 • 3 ATM / 3 bar
  Waterresistant – 30 meter: Dit horloge is bestand tegen spatwater bij handen wassen, regen of transpiratievocht. Dit horloge is niet geschikt om onder te dompelen of om mee te zwemmen.
 • 5 ATM / 5 bar
  Waterresistant – 50 meter: Dit horloge is bestand tegen douchewater. Niet bestand tegen (grote)waterdruk en je kunt er dus niet mee duiken of snorkelen.
 • 10 ATM / 10 bar
  Waterresistant -100 meter: Dit horloge is bestand tegen water bij de meeste vormen van watersport, zoals zwemmen, duiken in het zwembad, snorkelen of zeilen, als er geen sprake is van grote temperatuurverschillen. Dit horloge is niet geschikt voor recreatie- of diepzeeduiken.
 • 20 ATM / 20 bar
  Waterresistant – 200 meter: Dit horloges is bestand tegen water bij alle vormen van watersport en recreatieduiken (tot ca. 30 meter).
 • 100 ATM / 100 bar
  Waterresistant – 1.000 meter: Dit horloge is geschikt voor diepzeeduiken.‍
 • 200 ATM / 200 bar
  Waterresistant – 2.000 meter: Dit horloge is geschikt voor diepzeeduiken.

Reparatie aanvragen?

Is je horloge defect, dan zie je hier hoe je deze bij ons kunt aanbieden.