Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Heren Horloge – Automaat – Kiber Super Sub – blauw rood

REF: 2040/1220

De Kiber Super Sub – blauw rood is de belichaming van een ultiem duikershorloge. Het horloge is waterdicht tot 30ATM dus een echte volbloed duiker.

395,-

(Incl. BTW)

Beschikbaarheid: Op voorraad

Bestellingen na 22 december worden 5 januari verzonden.
Gratis verzending op alle horloges binnen Nederland en België
Verzending binnen
24 uur
Niet goed, geld
terug
24 maanden garantie
op uurwerken
Verstuurd met
UPS

Specificaties

Kast

Materiaal
RVS

Diameter
44 mm

Hoogte
13mm

Lunette
Draaibaar

Glas
Mineraal glas

Waterdichtheid
30ATM

Wijzerplaat

Kleur
Zwart

Indicatoren
Uren, minuten, seconden en datum

Band

Kleur
Roestvrijstaal

Materiaal
RVS

Sluiting
RVS met veiligheidssluiting

Uurwerk

Fabrikant
TMI

Kaliber
NH 35

Garantie
24 maanden

Kiber Super Sub – Zwart

De Kiber Super Sub – blauw rood is de belichaming van een ultiem duikershorloge. Het horloge is waterdicht tot 30ATM dus een echte volbloed duiker. Voor de Kiber Super Sub – blauw rood hebben we gekozen voor het betrouwbare TMI NH35 automatische uurwerk. Dit uurwerk bewijst voor vele merken al jaren een goede betrouwbare dienst. Kiber® heeft ook voor dit model geen modificaties aangebracht aan het uurwerk. Het niet aanbrengen van modificaties aan uurwerken is een bewuste keuze, op deze manier is het altijd mogelijk het uurwerk te vervangen, als reparatie niet meer mogelijk zou zijn. Maar omdat dit vrijwel nooit een probleem is bent u als klant gegarandeerd voor jarenlang draag plezier.

De Kiber Super Sub – blauw rood meet 44mm in kast doorsnede, 13mm hoog en heeft een prachtige roestvrijstalen jubilee horlogeband met een vouwsluiting met extra sluitbeveiliging. Verder lees je de tijd af achter gehard mineraalglas en de datum is duidelijk afleesbaar achter een vergrootglas. Om de precisie van de Kiber Super Sub – blauw rood kracht bij te zetten klikt de lunette maar liefst 120 keer als je hem 360 graden draait. Uiteraard, zoals het hoort bij een echte duiker draait de duikersring alleen naar links. De luminescente index aanduiding is opvallend aanwezig en zeer goed zichtbaar in het donker. Uiteraard zijn de wijzers lichtgevend in het donker.

De roestvrijstalen schroef kroon zit goed beschermd in de kast en voorzien van Kiber ® branding.

De achterzijde van de kast is neutraal. We brengen 3 versies van de Kiber® Super Sub; een versie met een zwarte wijzerplaat en zwarte lunette, een versie met zwarte wijzerplaat en blauw/rode ring – in de volksmond ook wel “Pepsi” genoemd en als laatste een exemplaar met zwarte wijzerplaat en zwart/blauwe duikersring – in de volksmond ook wel “Batman” genoemd. Alle drie hebben ze hetzelfde uurwerk, kast en band en de Kiber Super Sub – blauw rood weegt ca. 167gram.

Kortom, een echte aanvulling op je horloge collectie, een dagelijkse drager, een lust voor het oog. En natuurlijk scherp geprijsd zoals je van het Nederlandse horlogemerk Kiber® gewend bent.

Hoe werkt een duikersring op mijn duikhorloge?

Een duikhorloge ziet er op het eerste gezicht stoer uit. Maar wat doen die cijfers op die duikersring (lunette of bezel) rondom het glas? En waarom kun je de bezel eigenlijk alleen linksom draaien? Die draairing op je duikhorloge is een duikersring. Soms zit ie er puur ter decoratie. Een echt duikhorloge kan niet zonder duikersring. Door de duikcomputers lijkt het misschien een achterhaald instrument, maar niets is minder waar. Mechaniek werkt namelijk altijd! Veel duikers dragen dan ook elektronische duik apparatuur én puur uit veiligheid ook een mechanisch duikhorloge.

Dan is het prettig te weten hoe een duikersring functioneert! Bij het duiken wil je weten hoe lang je onder water bent in verhouding tot de hoeveelheid perslucht die je bij je hebt. Dat is eenvoudig te meten met een duikhorloge met duikersring.

Hoe werkt het?

Eerst registreer je voor jezelf voor hoe lang perslucht je meeneemt onder water. Je draait de duikersring zover totdat hij gelijk staat met de minutenwijzer van je horloge. Daarna ga je het water in. Tijdens het duiken kun je dan precies zien hoeveel tijd je nog hebt voordat je perslucht op is.

Daarom kan de duikersring alleen naar links draaien. Zou je hem per ongeluk verdraaien dan zit je altijd safe. Je zou dan – als je het niet in de gaten zou hebben dat je de ring hebt verdraaid – altijd te vroeg naar boven komen met voldoende perslucht en dus altijd veilig zijn. Zou de ring ook naar rechts kunnen draaien dan is dat juist het tegenovergestelde, je zou dan perslucht tekort hebben, vandaar dat de ring alleen naar links kan draaien. En alle elektronica ten spijt, een echte duiker draagt altijd een duikhorloge bij zijn elektronica want zekerheid gaat boven alles.

Design en topkwaliteit

De Duikhorloges van Kiber® moeten passen in het modebeeld van nu maar nog belangrijker is de kwaliteit die uitmuntend is. Liever iets langer doorsparen en echt iets moois kopen heeft de voorkeur bij veel sportieve mannen.

Een duurzaam automatisch horloge van Kiber®

De automatische horloges van Kiber® zijn kwalitatief dus van een zeer hoog niveau. Bij de ontwikkeling wordt altijd gelet op materiaalgebruik, design en gebruikersgemak. Voeg daar onze passie aan toe en je hebt alle sleutelwoorden voor ontwikkeling van onze horlogemodellen. Door te kiezen voor een automatisch horloge zijn batterijen overbodig, want het horloge wordt tenslotte automatisch mechanisch aangedreven.

Als je het dan ook goed bekijkt is een Kiber® automatisch dus nog duurzaam ook!

Voordelen van een Kiber® automatic horloge:

  • Geen batterijen in een Kiber® automatisch horloge, dus schone energie
  • Mechanisch automatische uurwerken hebben bij enig onderhoud een langere levensduur
  • Het horloge ‘leeft’, gebruikt u hem niet staat ie stil, als je hem weer gaat dragen gaat het horloge weer aan het werk voor je
  • De Kiber® automatic horloges zijn duurzaam
  • Een Kiber® automatic horloge is vooral mooi!

Over gangreserve

De Kiber® Automatische horloges kun je dus prima 1 tot 2 dagen wegleggen voordat het stil zal staan. Als ie uiteindelijk stil staat kun je het horloge weer activeren door hem eerst op tijd te zetten, dan éénmalig 10 tot 20 slagen op te winden. Dus helemaal automatisch is het uiteindelijk toch niet. Draag je hem dan weer de hele dag dan zal de gangreserve door beweging van de pols weer optimaal zijn! Ga je ook voor stijl, kwaliteit en duurzaamheid? Kies dan voor Kiber®

Inspiratie is belangrijk bij de ontwikkeling van Duikhorloges

De inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe (Zwitserse) herenhorloge modellen van Kiber® komt overal vandaan. Autosport, motorsport, duiksport en mode zijn belangrijke bronnen voor de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het van origine Nederlandse horlogemerk Kiber® is stijlvol, trendy en kwalitatief hoogstaand!

Echter is onze werkelijke bron van inspiratie natuurlijk onze modebewuste klant. Niets is zo leuk complimenten en feedback te ontvangen op de door Kiber® ontwikkelde modellen.

Uurwerk: Japans Kwaliteitsuurwerk

Kaliber: TMI NH35

Indicatoren: opgelegd luminescent

Datum: op 3 uur onder vergrootglas

Kast: RVS

Diameter kast excl kroon: 44mm

Hoogte kast incl glas: 13mm

Aansluiting band: 22mm

Achterkant kast: RVS

Water resistent (ATM): 30ATM/ 300m

Wijzerplaat kleur: zwart

Glas: mineraal met vergrootglas

Band: gepolijst en geborstelde jubileeband

Bandkleur: RVS

Sluiting band: veiligheidssluiting

Garantietermijn: 24 maanden op het uurwerk