Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Heren horloge – Automaat – Kiber Atmos – brons blauw

REF: 1070/1200

De Kiber Atmos – brons blauw is het tweede bronzen horloge in een serie van 4 verschillende en toonaangevende kleuren. Alle modellen hebben een lederen horlogeband, waarbij alleen de blauwe een afwijkende kleur horlogeband heeft.

Dit horloge wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking.

499,-

(Incl. BTW)

Beschikbaarheid: Op voorraad

Bestellingen na 22 december worden 5 januari verzonden.
Gratis verzending op alle horloges binnen Nederland en België
Verzending binnen
24 uur
Niet goed, geld
terug
24 maanden garantie
op uurwerken
Verstuurd met
UPS

Specificaties

Kast

Materiaal
Brons

Diameter
50 mm

Hoogte
15,5mm

Lunette
Draaibaar

Glas
Mineraalglas met saffiercoating

Waterdichtheid
30ATM

Wijzerplaat

Kleur
Blauw

Indicatoren
Uren, minuten, seconden en datum

Band

Kleur
Bruin

Materiaal
Leer

Sluiting
Brons

Uurwerk

Fabrikant
TMI

Kaliber
NH 35

Garantie
24 maanden

Kiber Atmos – brons blauw

De Kiber Atmos – brons blauw is het tweede bronzen horloge in een serie van 4 verschillende en toonaangevende kleuren. Alle modellen hebben een lederen horlogeband, waarbij alleen de blauwe een afwijkende kleur horlogeband heeft.

Onze kleuren

Het mooie van een brons kleur is dat deze uitstekend te combineren is met bijzondere kleuren als bruin, grijs, groen en blauw met daarbij als accent weer een mooie bruine horlogeband. De Kiber Atmos – brons blauw is dus ook leverbaar in een viertal anderekleuren.

Het bruine model heeft een horlogeband die perfect past bij de wijzerplaat, de hele mooie kleurcombi past uitstekend met de grote bronzen horlogekast. Bijzonder is ons grijze model. Deze kleur is bijzonder en wordt niet zoveel gespot. Kiber® is van mening dat deze kleur het horloge een echt elite exemplaar maakt. De kleur valt op en is natuurlijk uitstekend te combineren bij een casual outfit. Het groene exemplaar is natuurlijk helemaal van deze tijd. Groen is de kleur van nu, de kleur van de wijzerplaat en horlogeband zijn uitstekend in balans.

Dit blauwe Atmos horloge heeft een fel blauwe kleur welke we gecombineerd hebben met de bruine band van het bruine exemplaar. Kortom, 4 echte eye catchers in niet alledaagse kleuren. Stand out of the crowd!

Horlogekast van de Kiber Atmos – brons blauw

De horlogekast van de Kiber Atmos – brons blauwis gemaakt van brons en meet maar liefst 50mm in doorsnede. Zo kan de Kiber Atmos – brons blauwzich meten met alle grote horloges voor heren. Brons is een legering van koper en tin. Het tingehalte bepaalt de kleur van het brons en het lijkt bij de nieuwe Kiber® modellen een beetje op mat goud. Zoals je weet is Kiber® een oer Hollands horlogemerk en brons past daar goed bij.

Brons werd namelijk het eerst gebruikt in de Lage Landen in de oudheid, de herkomst van brons ligt dus vlakblij Nederland. Brons is taai en corrosiebestendig en leent zich uitstekend om er mooie vormen aan te geven. Vroeger werden kerk klokken vervaardigd uit brons. Vaak is hiervoor het tingehalte wat hoger om de stevigheid te waarborgen. Maar ook standbeelden zijn vaak van brons gemaakt. Brons is eigenlijk een beetje een vergeten materiaal voor horloges. Een bronskleurige horlogekast valt op, dat is zeker een niet alledaags verschijnsel!

De horloges krijgen met brons een rijke uitstraling en zijn stuk voor stuk een echte eye catchers. Daarnaast leeft de kleur. Onder iedere hoek en licht kleurt ie een klein beetje anders, zonder zijn echte allure te verliezen.

Het uurwerk

De Kiber Atmos – brons blauwwordt aangedreven door een betrouwbaar Japans automatisch uurwerk zonder modificering. Dat betekent dat we bij onverhoopte reparaties altijd onderdelen kunnen krijgen in de stock market.  Het uurwerk heeft ter hoogte van 3 uur een datumaanduiding. De automatische horloges van Kiber® zijn kwalitatief van een zeer hoog niveau. Bij de ontwikkeling wordt altijd gelet op materiaalgebruik, design en gebruikersgemak. Voeg daar onze passie aan toe en je hebt alle sleutelwoorden voor ontwikkeling van de Kiber Atmos – brons blauw. Door te kiezen voor een automatisch horloge zijn batterijen overbodig, want het horloge wordt tenslotte automatisch mechanisch aangedreven.

Als je het dan ook goed bekijkt is de Kiber Atmos – brons blauwdus nog duurzaam ook!

Voordelen van automatische horloges

  • Geen batterijen in een Kiber® automatisch horloge, dus schone energie
  • Mechanisch automatische uurwerken hebben bij enig onderhoud een langere levensduur
  • Het horloge ‘leeft’, gebruikt u hem niet staat ie stil, als je hem weer gaat dragen gaat het horloge weer aan het werk voor je
  • De automatische horloges van Kiber® zijn duurzaam
  • Een Kiber® automatisch horloge is vooral mooi!

Over gangreserve

De Kiber® Automatische horloges kun je dus prima 1 tot 2 dagen wegleggen voordat het stil zal staan. Als ie uiteindelijk stil staat kun je het horloge weer activeren door hem eerst op tijd te zetten, dan éénmalig 10 tot 20 slagen op te winden. Dus helemaal automatisch is het uiteindelijk toch niet. Draag je hem dan weer de hele dag dan zal de gangreserve door beweging van de pols weer optimaal zijn!

Over afwijkingen in tijdsaanduiding van automatische uurwerken

Automatische horloges zijn nooit zo secuur als quartzhorloges. Het uurwerk is tenslotte mechanisch. De afwijking is sterk afhankelijk van een aantal factoren; de afstelling, het aantal bewegingen van de pols, de spanning van de veer die ervoor zorgt dat het uurwerk loopt en het soort uurwerk. In de regel mogen onze uurwerken tussen de 15 en 30 seconden afwijken per dag. De praktijk leert dat het meestal rond de 10 tot 15 seconden zal bedragen. Voor lopen mag, achterlopen niet, dat duidt vaak op achterstallig onderhoud. Kiber® regelt zijn uurwerken af op ca. +15 seconden per dag. Zo zitten we altijd safe.

Details van de Kiber Atmos – brons blauw

Bij het ontwerp van het horloge is speciale aandacht besteed aan het design. De kast meet maar liefst 50mm (zonder kroon). De lunette is als op een duikhorloge naar één zijde draaibaar en heeft een klein verzet; maar liefst 120 counts telt een volle draai van 360 graden. Een hoge precisie dus. Daarnaast is ie luminescent en geeft net als de index aanduiding op de wijzerplaat licht in het donker, een prachtige ervaring. De kroon is geschroefd en robuust, wat natuurlijk past bij het oversized horloge.Daarnaast valt ie beschermd binnen 2 lugs zodat ie tegen een stootje kan.

De wijzerplaat heeft opvallende lichtgevende en opgelegde index aanduidingen, die je eigenlijk overdag al flink aanstaren. In het donker is het zelfs spectaculair te noemen omdat het samen met de lichtgevende punten op de lunette een mooi schouwspel projecteert. Voor de Kiber Atmos – brons blauwis gekozen voor een bollend mineraal glas met saffier coating. Het glas is helder in alle standen en heeft het beste van 2 werelden; flexibiliteit van mineraalglas de krasvastheid van saffierglas. Kortom, de Kiber Atmos – brons blauwis voor diegene die iets extra’s om de pols wil waarover gesproken wordt!

Specs Kiber® Atmos

Uurwerk: automatisch mechanisch
Herkomst: Japan
Kaliber: NH35 – TMI
Positie datum aanduiding: 3 uur
Water resistent (ATM): 30ATM
Kast: brons met draaibare duikersring ring (120 counts) en luminescente dots
Diameter kast: 50mm
Hoogte kast: 19mm (exclusief glas)
Achterkant kast: roestvrij staal
Wijzerplaatkleur: blauw met luminescente indexaanduiding
Glas: mineraalglas met saffiercoating licht bollend gevormd
Band: lederen band met bronskleurige sluiting
Garantietermijn: 24 maanden op het uurwerk