Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Heren horloge – Kiber Avionics – PVD

REF: 2010/1073

De Kiber Avionics – PVD is één van de prominente horloges in de collectie. Deze Kiber Avionics – PVD wordt geleverd met een soft lederen bruine horlogeband bijpassende zwarte sluiting.

Dit horloge wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking.

329,-

(Incl. BTW)

Binnenkort weer op voorraad

Bestellingen na 22 december worden 5 januari verzonden.
Gratis verzending op alle horloges binnen Nederland en België
Verzending binnen
24 uur
Niet goed, geld
terug
24 maanden garantie
op uurwerken
Verstuurd met
UPS

Specificaties

Kast

Materiaal
RVS

Diameter
47 mm

Hoogte
15mm

Lunette
(n.v.t.)

Glas
Mineraal

Waterdichtheid
5ATM

Wijzerplaat

Kleur
Zwart

Indicatoren
Uren, minuten en seconden

Band

Kleur
Zwart met ecru stiksel

Materiaal
Leer

Sluiting
RVS

Uurwerk

Fabrikant
Miyota

Kaliber
6S10 met datum

Garantie
24 maanden

Over de Kiber Avionics – PVD

De Kiber Avionics – PVD is dan ook één van de prominente horloges in de collectie. De Kiber Avionics wordt geleverd met een lederen horlogeband in zwart en bruin maar voor de liefhebber is de Avionics er ook in een uitvoering met massieve roestvrijstalen horlogeband. Deze roestvrijstalen horlogeband heeft een beveiligde vouwsluiting.

De nieuwste telg is de Kiber Avionics – PVD met soft lederen bruine horlogeband. De Kiber Avionics – PVD heeft een zwarte horlogekast en een wijzerplaat met index aanduidingen in de kleur van de horlogeband. Bij de zwarte Avionics versie is er in 2 verschillende modellen; een horizontale versie met lederen band én verticale versie met roestvrijstalen band. Herkenbaar aan de Kiber® Avionics IP Black is de zwarte secondewijzer met rood/witte punt die prachtig matched met het rode beeldmerk van Kiber. Tweede kenmerk is de opvallende kroon. De kroon zorgt voor een eenvoudige bediening van het horloge en geeft de Kiber Avionics – PVD een echte piloten look!

Historie van een chronograaf

Het woord chronograaf komt voort uit het Grieks: chronos (tijd) en graph (schrijven). De voorloper van de huidige chronograaf is in 1821 uitgevonden door de Franse klokkenmaker Nicolas Mathieu Rieussec (1781 – 1852). De chronograaf won pas aan populariteit rond 1900, met name in de luchtvaartindustrie waar nauwkeurige tijdsmeting natuurlijk cruciaal is. Al snel volgde ook de scheepvaart industrie en werd de chronograaf ook in de sportwereld ontdekt. Uiteraard in die tijd nog allemaal mechanisch. Toen Seiko in 1969 het eerste quartz horloge op de wereld bracht, veranderde de invalshoek natuurlijk snel.

Men was al jaren bezig met het steeds nauwkeuriger maken van de mechanische chronograaf metingen maar hier konden de ontwerpers niet tegenop. De productie van mechanische chronograaf horloges kreeg echter een boost toen president Eisenhouwer stelde dat iedere testpiloot én astronaut werkend voor NASA een mechanisch chronograaf horloge moesten dragen. Tijdens het Apollo 13 incident konden de astronauten met behulp van hun chronograaf horloge nauwkeurige metingen doen toen alle computers uitvielen. De rest is natuurlijk geschiedenis! Dit is de praktische reden waarom veel piloten een chronograaf dragen. Het kan, zeker in geval van nood en uitvallen van elektronica een levensreddende functie hebben.

Wat is een pilotenhorloge

Eerst even een korte uitleg over wat een piloten horloge is en waar het design vandaan komt, voordat we over onze Kiber Avionics – PVD losgaan! Een pilotenhorloge is eigenlijk altijd een chronograaf. Althans dat zou zo moeten zijn. Een chronograaf is namelijk een nauwkeurig meetinstrument. Traditioneel dragen piloten een chronograaf horloge omdat dit meetinstrument (stopwatch) kan helpen bij navigeren wanneer de instrumenten in de cockpit zouden uitvallen. Uiteraard is dat tegenwoordig niet heel relevant meer maar daar vindt de chronograaf wel zijn historie!

Daarnaast moet het horloge duidelijk afleesbaar zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met de eventuele trillingen die kunnen ontstaan bij turbulentie. Vandaar dat piloten horloges over het algemeen wat groter zijn en altijd een duidelijk contrast hebben op de wijzerplaat. De index aanduidingen en wijzers zijn wat prominenter aanwezig dan bij gewone (chronograaf) horloges, wat natuurlijk zorgt voor een goede afleesbaarheid.

Wat is IP Black of PVD

Ion Plating wordt ook wel (PVD) Physical Vapour Deposition genoemd en is momenteel de meest geavanceerde manier om een toplaag/coating aan te brengen op horloges. Bij IP wordt eerst een titanium nitriet laag aangebracht op het te bewerken voorwerp. Deze titanium laag zorgt voor een zeer hoge chemische stabiliteit. Daarna wordt onder hoge druk de gloeiend hete goud, zilver of in dit geval zwart gekleurde laag over de horlogekast gezet. Het proces vindt plaats in een vacuüm cabine zodat het plasma en de magnetische velden die tijdens dit proces ontstaan hun werk kunnen doen. De toplaag die hierdoor ontstaat is zeer dun doch extreem kras/corrosiebestendig en hecht uiteraard extreem goed.

Met Ion Plating is de laag vele malen duurzamer en dieper van kleur. IP is harder dan de verouderde plating, doublé methodes en heeft ook een zuivere helderheid dan de meer traditionele plating methodes. Testen hebben bewezen dat de door IP verkregen toplaag tot wel 8 keer langer meegaat en corrosiebestendiger is dan de meer traditionele methodes. Ion Plating is beschikbaar in vrijwel alle kleuren mogelijk hoewel zwart, bruin, geel-goud en rosé-goud de meest voorkomende zijn.

In de volksmond heet deze techniek dus IP Black of PVD coated horloges.

Specs Kiber Avionics – PVD

Uurwerk: Quartz chronograaf uurwerk
Herkomst: Japan
Kaliber: 6S20 met datum
Positie datum aanduiding: 4 – 5 uur
Kast: roestvrij staal 316L
Diameter kast: 47mm
Hoogte kast: 15mm
Achterkant kast: roestvrij staal
Water resistent (ATM): 5ATM
Wijzerplaatkleur: donkerblauw met ton-sur-ton sunray blauwe chronograaf ogen of zwart met ton-sur-ton sunray zwarte chronograaf ogen
Glas: mineraal glas
Band: leder met metalen studs in de kleur zwart of bruin of een massieve roestvrijstalen horlogeband met vouw én veiligheidssluiting
Garantietermijn: 24 maanden op het uurwerk