Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Heren horloge – Kiber Avionics – zwart

REF: 7010/1070

De Kiber Avionics – zwart is één van de prominente horloges in de collectie. Deze Kiber Avionics – zwart wordt geleverd met een stoere zwarte lederen horlogeband met de herkenbare metalen studs aan de bovenzijde van de horlogeband.

Dit horloge wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking.

329,-

(Incl. BTW)

Binnenkort weer op voorraad

Bestellingen na 22 december worden 5 januari verzonden.
Gratis verzending op alle horloges binnen Nederland en België
Verzending binnen
24 uur
Niet goed, geld
terug
24 maanden garantie
op uurwerken
Verstuurd met
UPS

Specificaties

Kast

Materiaal
RVS

Diameter
47 mm

Hoogte
15mm

Lunette
(n.v.t.)

Glas
Mineraal

Waterdichtheid
5ATM

Wijzerplaat

Kleur
Zwart

Indicatoren
Uren, minuten en seconden

Band

Kleur
Zwart met ecru stiksel

Materiaal
Leer

Sluiting
RVS

Uurwerk

Fabrikant
Miyota

Kaliber
6S10 met datum

Garantie
24 maanden

Over de Kiber Avionics – zwart

De Kiber Avionics – zwart is één van de prominente horloges in de collectie. Deze Kiber Avionics – zwart wordt geleverd met een stoere zwarte lederen horlogeband met de herkenbare metalen studs aan de bovenzijde van de horlogeband.  Voor de liefhebber is de Kiber Avionics ook in andere variaties te verkrijgen zoals met een prachtige bruin lederen horlogeband of met een massieve roestvrijstalen horlogeband. Deze variant is ontworpen met een zwarte wijzerplaat waarbij de chronografen horizontaal uitgelijnd zijn.

De bovenste twee chronografen zijn hierbij uitgevoerd in Sunray wat een mooie glimmende glans geeft. Dit accentueert de chronograaf ogen op een gedistingeerde manier. Herkenbaar aan de Kiber Avionics – zwart is de lange seconden wijzer. Deze is 2x zo lang als de uren en minuten wijzer en bestrijkt de hele wijzerplaat. Bij het activeren van de chronograaf geeft dat het effect van een radar, een grappig én opvallend detail.

Bij de zwarte versie hebben we deze wijzer ook nog eens rood/wit gekleurd en hebben bedacht dat dit de bovenzijde zou moeten zijn als de chronograaf in ruststand staat. Tweede kenmerk is de opvallende kroon. De kroon zorgt voor een eenvoudige bediening van het horloge en geeft de Kiber Avionics – zwart een echte piloten look!

Historie van een chronograaf

Het woord chronograaf komt voort uit het Grieks: chronos (tijd) en graph (schrijven). De voorloper van de huidige chronograaf is in 1821 uitgevonden door de Franse klokkenmaker Nicolas Mathieu Rieussec (1781 – 1852). De chronograaf won pas aan populariteit rond 1900, met name in de luchtvaartindustrie waar nauwkeurige tijdsmeting natuurlijk cruciaal is. Al snel volgde ook de scheepvaart industrie en werd de chronograaf ook in de sportwereld ontdekt. Uiteraard in die tijd nog allemaal mechanisch.

Toen Seiko in 1969 het eerste quartz horloge op de wereld bracht, veranderde de invalshoek natuurlijk snel. Men was al jaren bezig met het steeds nauwkeuriger maken van de mechanische chronograaf metingen maar hier konden de ontwerpers niet tegenop. De productie van mechanische chronograaf horloges kreeg echter een boost toen president Eisenhouwer stelde dat iedere testpiloot én astronaut werkend voor Nasa een mechanisch chronograaf horloge moesten dragen.

Tijdens het Apollo 13 incident konden de astronauten met behulp van hun chronograaf horloge nauwkeurige metingen doen toen alle computers uitvielen. De rest is natuurlijk geschiedenis! Dit is de praktische reden waarom veel piloten een chronograaf dragen. Het kan, zeker in geval van nood en uitvallen van elektronica een levensreddende functie hebben.

Wat is een pilotenhorloge

Eerst even een korte uitleg over wat een piloten horloge is en waar het design van de Kiber Avionics – zwart vandaan komt. Een pilotenhorloge is eigenlijk altijd een chronograaf. Althans dat zou zo moeten zijn. Een chronograaf is namelijk een nauwkeurig meetinstrument. Traditioneel dragen piloten een chronograaf horloge omdat dit meetinstrument (stopwatch) kan helpen bij navigeren wanneer de instrumenten in de cockpit zouden uitvallen. Uiteraard is dat tegenwoordig niet heel relevant meer maar daar vindt de chronograaf wel zijn historie!

Daarnaast moet het horloge duidelijk afleesbaar zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met de eventuele trillingen die kunnen ontstaan bij turbulentie. Vandaar dat piloten horloges over het algemeen wat groter zijn en altijd een duidelijk contrast hebben op de wijzerplaat. De index aanduidingen en wijzers zijn wat prominenter aanwezig dan bij gewone (chronograaf) horloges, wat natuurlijk zorgt voor een goede afleesbaarheid.

Daarnaast valt een piloten horloge op door grote kroon. Aangezien piloten vroeger dikke handschoenen aan hadden die hun beschermde tegen de vrieskou konden ze hun horloge toch nog verzetten met deze handschoenen aan. Dit is met de Kiber Avionics – zwart dan ook onze ode aan de luchtvaartindustrie.

Specs Kiber®️ Avionics

Uurwerk: Quartz chronograaf uurwerk
Herkomst: Japan
Kaliber: 6S20 met datum
Positie datum aanduiding: 4 – 5 uur
Kast: roestvrij staal 316L
Diameter kast: 47mm
Hoogte kast: 15mm
Achterkant kast: roestvrij staal
Water resistent (ATM): 5ATM
Wijzerplaatkleur: donkerblauw met ton-sur-ton sunray blauwe chronograaf ogen of zwart met ton-sur-ton sunray zwarte chronograaf ogen
Glas: mineraal glas
Band: leder met metalen studs in de kleur zwart of bruin of een massieve roestvrijstalen horlogeband met vouw én veiligheidssluiting
Garantietermijn: 24 maanden op het uurwerk