Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Heren horloge – Kiber Elements – brons zwart

REF: 1070/1036

Als je naar de Kiber Elements – brons zwart kijkt zie je direct waaraan hij zijn naam te danken heeft. De wijzerplaat is gedistingeerd uitgevoerd met subtiele elementen op de wijzerplaat alsmede op de kast. De index aanduiding zijn fluorescerende dots die ook overdag opvallend zijn. De wijzers zijn fors en dat geeft het horloge een stoere look.

Dit horloge wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking.

299,-

(Incl. BTW)

Beschikbaarheid: Op voorraad

Bestellingen na 22 december worden 5 januari verzonden.
Gratis verzending op alle horloges binnen Nederland en België
Verzending binnen
24 uur
Niet goed, geld
terug
24 maanden garantie
op uurwerken
Verstuurd met
UPS

Specificaties

Kast

Materiaal
Brons

Diameter
42 mm

Hoogte
15,5mm

Lunette
Draaibaar

Glas
Mineraalglas met saffiercoating

Waterdichtheid
10ATM

Wijzerplaat

Kleur
Zwart

Indicatoren
Uren, minuten, seconden en datum

Band

Kleur
Zwart

Materiaal
Leer

Sluiting
Brons

Uurwerk

Fabrikant
TMI

Kaliber
VK64

Garantie
24 maanden

Kiber® Elements chronograaf

De Elements is het derde horloge in de bronzen horlogecollectie van Kiber®. Als je naar de Kiber Elements – brons zwart kijkt zie je direct waaraan hij zijn naam te danken heeft. De wijzerplaat is gedistingeerd uitgevoerd met subtiele elementen op de wijzerplaat alsmede op de kast. De index aanduiding zijn fluorescerende dots die ook overdag opvallend zijn. De wijzers zijn fors en dat geeft het horloge een stoere look. Aan de rechterzijde op de wijzerplaat bevindt zich de 24 uursaanduiding en aan de rechterzijde een 60 minuten aanduiding voor de chronograaf.

De wijzerplaat is gradiënt – d.w.z. hij loop van de buitenkant in donker naar een wat lichte kleur. De zwarte Kiber® Elements heeft dat niet. Hierbij is de wijzerplaat echt helemaal zwart, dat bleek bij het ontwerp gewoon het mooiste. Het horloge heeft een helder mineraalglas met saffiercoating, ietwat bollend die naadloos in de horlogekast past.

Omdat de Kiber Elements – brons groen tot 10ATM waterdicht is, zijn zowel de kroon als pouchoirs geschroefd aan de kast. Dat waarborgt niet alleen de waterdichtheid maar ook de stevigheid van het horloge. Zo is ie robuust van constructie. Overigens adviseren wij niet te gaan zwemmen met een horloge met lederen band, de lederen band wordt er niet mooier op als je dat doet.

De horlogekast van de Kiber Elements – brons zwart

Brons is een legering van koper en tin. Het tingehalte bepaalt de kleur van het brons en het lijkt bij de nieuwe Kiber® modellen een beetje op mat goud. Zoals je weet is Kiber® een oer Hollands horlogemerk en brons past daar goed bij. Brons werd namelijk het eerst gebruikt in de Lage Landen in de oudheid, de herkomst van brons ligt dus vlakblij Nederland.

Brons is taai en corrosiebestendig en leent zich uitstekend om er mooie vormen aan te geven. Vroeger werden kerk klokken vervaardigd uit brons. Vaak is hiervoor het tingehalte wat hoger om de stevigheid te waarborgen. Maar ook standbeelden zijn vaak van brons gemaakt. Het eigenlijk een beetje een vergeten materiaal voor horloges. Een bronskleurige horlogekast valt op, dat is zeker een niet alledaags verschijnsel!

Het mooie van een brons kleur is dat deze uitstekend te combineren is met bijzondere chique kleuren als bruin, groen en blauw. Maar ook zwart zorgt ervoor de horlogekast er echt uitspringt! De horloges hebben een rijke uitstraling en zijn stuk voor stuk een echte eye catchers. Daarnaast leeft de kleur. Onder iedere hoek en licht kleurt ie een klein beetje anders, zonder zijn echte allure te verliezen.

De Kiber Elements – brons zwart heeft een draaibare lunette met maar liefst 120 stappen. Kiber® voert momenteel 3 bronskleurige modellen, twee modellen met automatisch uurwerk en een bronskleurig model met chronograaf uurwerk.

De laatste trend met bronskleurige horloges komt overwaaien uit Italië, het land waar Kiber® een warme band mee heeft. Veel van de modellen van Kiber komen uit de Italiaanse designstudio’s. Alleen zo weten we het allernieuwste aan onze klanten te kunnen presenteren en wordt er altijd gelet op draagcomfort gecombineerd met een prachtig design.

Onze kleuren

Het mooie van een brons kleur is dat deze uitstekend te combineren is met bijzondere kleuren als blauw, zwart en groen met daarbij als accent weer een mooie bruine horlogeband. De Kiber® Elements is leverbaar met een blauwe wijzerplaat en blauwe horlogeband, een zwarte wijzerplaat met zwarte horlogeband en een groene wijzerplaat met bruine horlogeband.

Stuk voor stuk zijn het chique en robuuste horloges om te zien en voelen en zullen zij zorgen voor jaren onbezorgd draagplezier.

Hoe werkt een chronograaf van de Kiber Elements – brons zwart

Er zijn verschillende functies mogelijk op een chronograaf. Dat komt omdat er verschillende chronograaf uurwerken beschikbaar zijn. Sommige hebben 1/100ste seconden functie, anderen hebben o.a. een 24 uursaanduiding, weer anderen hebben weer een half uur aanduiding. Dat verschilt dus nogal. Vaak kun je op de details van de wijzerplaat zien welke functies het chronograaf horloge heeft.

In elk geval is de bediening wel vaak (niet altijd!) hetzelfde; de chronograaf activeer je door de bovenste knop in te drukken, je stopt hem weer door dezelfde knop in te drukken. Let erop dat je bij de Kiber Elements – brons groen eerst de pouchoirs los moet schroeven alvorens deze te bedienen. Weet dat vanaf dat moment je horloge niet waterdicht is!

Als je daarna de onderste knop indrukt, (ook losschroeven) reset de chronograaf. Iedere minuut zal het kleine wijzertje op de uur aanduiding 1 stap verspringen, zo kun je tot 60 minuten exact timen. Het mooie aan deze chronograaf is dat de grote wijzer loopt als een automaat, een leuke feature! Nu komt het voor dat het reset punt van de seconden wijzer van de chronograaf verloopt, niet alleen bij Kiber® maar ook bij alle andere merken die quartz chronograaf uurwerken gebruiken.

Als je hier klikt, kom je bij de oplossing:

Kiber chronograaf collectie

De chronograaf quartz collectie van Kiber® is de meest uitgebreide collectie. Het merk Kiber® is het meest te herkennen in deze groep. De sportieve en soms ook klassieke uitstraling van het merk passen uitstekend bij de productgroep quartz chronografen. De liefde voor racen, snelheid en tijdsmeting horen natuurlijk allemaal bij een horloge met chronograaf functie. Kijk, geniet en bestel de mooiste Kiber® chronograaf horloge!

Inspiratie

De inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe chronografen van Kiber® komt overal vandaan. Autosport, motorsport, ruimtevaart en mode zijn belangrijke bronnen voor de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het van origine Nederlandse horlogemerk Kiber® is stijlvol, trendy en kwalitatief hoogstaand!

Specs Kiber Elements

 • Uurwerk: quartz chronograaf
 • Herkomst: Japan
 • Kaliber: VK64 – TMI
 • Kast: brons met draaibare duikersring ring (120 counts)
 • Diameter kast: 42mm
 • Hoogte kast: 15,5mm (inclusief glas)
 • Achterkant kast: roestvrij staal
 • Water resistent (ATM): 10ATM
 • Wijzerplaatkleur: Zwart, blauw en groen met luminescente indexaanduiding
 • Glas: mineraalglas met saffiercoating licht bollend gevormd
 • Band: lederen band met goudkleurige sluiting
 • Garantietermijn: 24 maanden op het uurwerk