Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Heren horloge – Automaat – Kiber Gran Specchio – lederen band

REF: 6090/1032

Gran Specchio betekent Grote Spiegel in het Italiaans. Deze Kiber Gran Specchio – lederen band heeft een bijzondere feature, de ring aan de binnenzijde van de indicatoren op de wijzerplaat is glimmend als een spiegel. De 48mm grote kast behuisd een volbloed Zwitsers automatisch uurwerk.

Dit horloge wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking.

499,-

(Incl. BTW)

Beschikbaarheid: Op voorraad

Bestellingen na 22 december worden 5 januari verzonden.
Gratis verzending op alle horloges binnen Nederland en België
Verzending binnen
24 uur
Niet goed, geld
terug
24 maanden garantie
op uurwerken
Verstuurd met
UPS

Specificaties

Kast

Materiaal
RVS

Diameter
48 mm

Hoogte
12mm

Lunette
(n.v.t.)

Glas
Mineraal

Waterdichtheid
5ATM

Wijzerplaat

Kleur
Wit

Indicatoren
Uren, minuten en seconden

Band

Kleur
Zwart / Rood

Materiaal
Leer

Sluiting
RVS

Uurwerk

Fabrikant
ETA

Kaliber
2824

Garantie
24 maanden

De Kiber Gran Specchio – lederen band

Gran Specchio betekent Grote Spiegel in het Italiaans. Deze Kiber® original heeft een bijzondere feature, de ring aan de binnenzijde van de indicatoren op de wijzerplaat is glimmend als een spiegel. In contrast met de relief in de wijzerplaat geeft dat een bijzonder effect. De 48mm grote kast behuisd een volbloed Zwitsers automatisch uurwerk. Dit model is de laatste der Mohikanen binnen de collectie van Kiber® met een origineel ETA 2824 uurwerk. ETA is als uurwerk fabrikant voor merken buiten de Swatch Group niet meer leverbaar, dus het is bijzonder dat wij hem nog hebben!

Het design is gericht op een sportief uiterlijk, de combinatie van de kleuren zilver, zwart en rode accenten verteld zijn afkomst.

Zoals het een goed horloge met grote kast betaamd, is de kroon bevestigd aan de kast met schroefdraad en is de kroon voorzien van het Kiber® beeldmerk. De index aanduidingen zijn verenigd met de spiegelrand. De Arabische cijfer aanduiding is zwart en de wijzers zijn – net als de indexaanduiding afgezet met chroom om de combinatie uitstekend te laten aansluiten op de spiegelrand en de gepolijste chroomkleurige roestvrijstalen kast. De datum is op 3uur geplaatst voor een mooie evenwichtige wijzerplaat verdeling.

Het mineraal glas is licht bollend, wat helemaal past bij het retro sportieve design. De aansluiting aan de kast is 22mm en uiteraard heeft het horloge een Italië gemaakte zwart lederen band welke is afgewerkt met rood stiksel. Het rood komt dan weer terug in de secondewijzer om de accentkleuren in balans te laten zijn.

Als we de kast omdraaien van de Kiber Gran Specchio – lederen band zien we het uurwerk door een mineraal doorkijkglas. Op het anker vinden we subtiel het logo van Kiber. Het horloge heeft kent een waterdichtheid van 10ATM dus kan tegen een spatje water. Wij adviseren echter met een lederen band niet te zwemmen of douchen. Daar krimpt uiteindelijk de band van en zal hij er ook niet mooier op worden.

Wat is eigenlijk een automatisch horloge?

Een automatisch horloge heeft een zelfopwindend mechanisme. Dat betekent dus dat het horloge automatisch wordt opgewonden door bewegingen van de pols, je hoeft het nog steeds mechanische horloge niet meer dagelijks zelf op te winden. Een rotor in het horloge zet de polsbewegingen in om een veer te spannen die het uurwerk automatisch opwindt.

Als je een automatisch horloge niet draagt zal het uiteindelijk stil staan. Bij de betere uurwerken kan het horloge van wel 24 tot 36 uur zonder beweging de juiste tijd aangeven! Dat noemen we een gangreserve. De gebruikte uurwerken in Kiber® horloges behoren tot de beste van de wereld en scharen zich dan ook in deze categorie.

Automatische horloges van Kiber®

De automatische horloges van Kiber® zijn kwalitatief van een zeer hoog niveau. Bij de ontwikkeling wordt altijd gelet op materiaalgebruik, design en gebruikersgemak. Voeg daar onze passie aan toe en je hebt alle sleutelwoorden voor ontwikkeling van onze horlogemodellen. Door te kiezen voor een automatisch horloge zijn batterijen overbodig, want het horloge wordt tenslotte automatisch mechanisch aangedreven.

Als je het dan ook goed bekijkt is de Kiber Gran Specchio – lederen band dus nog duurzaam ook!

Voordelen van automatische horloges

  1. Geen batterijen in een Kiber® automatisch horloge, dus schone energie
  2. Mechanisch automatische uurwerken hebben bij enig onderhoud een langere levensduur
  3. Het horloge ‘leeft’, gebruikt u hem niet staat ie stil, als je hem weer gaat dragen gaat het horloge weer aan het werk voor je
  4. De automatische horloges van Kiber® zijn duurzaam
  5. Een Kiber® automatisch horloge is vooral mooi!

Over gangreserve

De Kiber® Automatische horloges kun je dus prima 1 tot 2 dagen wegleggen voordat het stil zal staan. Als ie uiteindelijk stil staat kun je het horloge weer activeren door hem eerst op tijd te zetten, dan éénmalig 10 tot  20 slagen op te winden. Dus helemaal automatisch is het uiteindelijk toch niet.

Draag je hem dan weer de hele dag dan zal de gangreserve door beweging van de pols weer optimaal zijn! Ga je ook voor stijl, kwaliteit en duurzaamheid? Kies dan voor de Kiber Gran Specchio – lederen band! We wensen je dan ook veel plezier met de Kiber Gran Specchio – lederen band!

Over afwijkingen in tijdsaanduiding van automatische uurwerken

Automatische horloges zijn nooit zo secuur als quartzhorloges. Het uurwerk is tenslotte mechanisch. De afwijking is sterk afhankelijk van een aantal factoren; de afstelling, het aantal bewegingen van de pols, de spanning van de veer die ervoor zorgt dat het uurwerk loopt en het soort uurwerk. In de regel mogen onze uurwerken tussen de 15 en 30 seconden afwijken per dag. De praktijk leert dat het meestal rond de 10 tot 15 seconden zal bedragen. Voor lopen mag, achterlopen niet, dat duidt vaak op achterstallig onderhoud. Kiber® regelt zijn uurwerken af op ca. +15 seconden per dag. Zo zitten we altijd safe.

Specs Kiber Gran Specchio – lederen band

Uurwerk: automatisch mechanisch
Herkomst: Zwitserland
Kaliber: ETA 2824-3
Positie datum aanduiding: 3 uur
Kast: roestvrijstaal
Diameter kast: 48mm
Hoogte kast: 12mm (exclusief glas)
Achterkant kast: roestvrij staal
Water resistent (ATM): 10ATM
Wijzerplaatkleur: zilver
Glas: mineraalglas licht bollend gevormd
Band: lederen band met rood stiksel
Garantietermijn: 24 maanden op het uurwerk