Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Heren horloge – Automaat – Kiber Proxima – brons zwart

REF: 1070/1032

De Kiber Proxima – brons zwart  zit het dichtst bij het toekomstige doel van het merk, ontwerpen van nieuwe modellen én je nog meer onderscheiden van de andere merken. Kiber® Proxima is het eerste bronzen horloge in een serie van 4 verschillende en toonaangevende kleuren.

Dit horloge wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking.

399,-

(Incl. BTW)

Beschikbaarheid: Op voorraad

Bestellingen na 22 december worden 5 januari verzonden.
Gratis verzending op alle horloges binnen Nederland en België
Verzending binnen
24 uur
Niet goed, geld
terug
24 maanden garantie
op uurwerken
Verstuurd met
UPS

Specificaties

Kast

Materiaal
Brons

Diameter
42 mm

Hoogte
13mm

Lunette
Draaibaar

Glas
Mineraalglas met saffiercoating

Waterdichtheid
30ATM

Wijzerplaat

Kleur
Zwart

Indicatoren
Uren, minuten, seconden en datum

Band

Kleur
Zwart

Materiaal
Leer

Sluiting
Brons

Uurwerk

Fabrikant
TMI

Kaliber
NH 35

Garantie
24 maanden

Kiber Proxima – brons zwart

Proxima Centauri  is de ster die zich het dichtst bij het zonnestelsel bevindt. De Kiber Proxima – brons zwart zit het dichtst bij het toekomstige doel van het merk, ontwerpen van nieuwe modellen én je nog meer onderscheiden van de andere merken. De Kiber Proxima – brons zwart is het eerste bronzen horloge in een serie van 4 verschillende en toonaangevende kleuren. Bij dit model is gekozen om de band altijd in kleur te laten zijn met de wijzerplaat. Dus het bruine model heeft eenzelfde kleur horlogeband. Zo ook voor het blauwe en groene model. Dit maakt het horloge rustig om de pols en tegelijkertijd opvallend genoeg om zich te onderscheiden van de massa.

De horlogekast van de Kiber Proxima – brons zwart

De horlogekast van de Kiber Proxima – brons zwart is gemaakt van brons en meet ca. 42mm in doorsnede. Brons is een legering van koper en tin. Het tingehalte bepaalt de kleur van het brons en het lijkt bij de nieuwe Kiber® modellen een beetje op mat goud. Zoals je weet is Kiber® een oer Hollands horlogemerk en brons past daar goed bij. Brons werd namelijk het eerst gebruikt in de Lage Landen in de oudheid, de herkomst van brons ligt dus vlakblij Nederland. Brons is taai en corrosiebestendig en leent zich uitstekend om er mooie vormen aan te geven.

Vroeger werden kerk klokken vervaardigd uit brons. Vaak is hiervoor het tingehalte wat hoger om de stevigheid te waarborgen. Maar ook standbeelden zijn vaak van brons gemaakt. Het eigenlijk een beetje een vergeten materiaal voor horloges. Een bronskleurige horlogekast valt op, dat is zeker een niet alledaags verschijnsel! De horloges krijgen met brons een rijke uitstraling en zijn stuk voor stuk een echte eye catchers. Daarnaast leeft de kleur. Onder iedere hoek en licht kleurt ie een klein beetje anders, zonder zijn echte allure te verliezen.

Het uurwerk

De Kiber Proxima – brons zwart wordt aangedreven door een betrouwbaar Japans automatisch uurwerk zonder modificering. Dat betekent dat we bij onverhoopte reparaties altijd onderdelen kunnen krijgen in de stock market.  Het uurwerk heeft ter hoogte van 3 uur een datumaanduiding. De automatische horloges van Kiber® zijn kwalitatief van een zeer hoog niveau. Bij de ontwikkeling wordt altijd gelet op materiaalgebruik, design en gebruikersgemak. Voeg daar onze passie aan toe en je hebt alle sleutelwoorden voor ontwikkeling van onze horlogemodellen. Door te kiezen voor een automatisch horloge zijn batterijen overbodig, want het horloge wordt tenslotte automatisch mechanisch aangedreven. Als je het dan ook goed bekijkt is een Kiber® automatisch horloge dus nog duurzaam ook!

Voordelen van automatische horloges

  • Geen batterijen in een Kiber® automatisch horloge, dus schone energie
  • Mechanisch automatische uurwerken hebben bij enig onderhoud een langere levensduur
  • Het horloge ‘leeft’, gebruikt u hem niet staat ie stil, als je hem weer gaat dragen gaat het horloge weer aan het werk voor je
  • De automatische horloges van Kiber® zijn duurzaam
  • Een Kiber® automatisch horloge is vooral mooi!

Over gangreserve

De Kiber Proxima – brons zwart kun je dus prima 1 tot 2 dagen wegleggen voordat het stil zal staan. Als ie uiteindelijk stil staat kun je het horloge weer activeren door hem eerst op tijd te zetten, dan éénmalig 10 tot 20 slagen op te winden. Dus helemaal automatisch is het uiteindelijk toch niet. Draag je hem dan weer de hele dag dan zal de gangreserve door beweging van de pols weer optimaal zijn!

Over afwijkingen in tijdsaanduiding van automatische uurwerken

Automatische horloges zijn nooit zo secuur als quartzhorloges. Het uurwerk is tenslotte mechanisch. De afwijking is sterk afhankelijk van een aantal factoren; de afstelling, het aantal bewegingen van de pols, de spanning van de veer die ervoor zorgt dat het uurwerk loopt en het soort uurwerk. In de regel mogen onze uurwerken tussen de 15 en 30 seconden afwijken per dag. De praktijk leert dat het meestal rond de 10 tot 15 seconden zal bedragen. Voor lopen mag, achterlopen niet, dat duidt vaak op achterstallig onderhoud. Kiber® regelt zijn uurwerken af op ca. +15 seconden per dag. Zo zitten we altijd safe.

Onze kleuren

Het mooie van een brons kleur is dat deze uitstekend te combineren is met bijzondere chique kleuren als bruin, groen en blauw. En ook zwart zorgt ervoor de horlogekast er echt uitspringt! De Kiber® Proxima is leverbaar in 4 kleuren, nou ja eigenlijk 3 als je zwart geen kleur noemt. De Kiber Proxima – brons zwart is natuurlijk de meest bekende. Het grote contrast tussen de kastkleur en de band zorgt ervoor dat het horloge echt opvalt.

  • De bruine kleur maakt de kast wat minder opvallend maar een geheel bruin gekleurd horloge zie je natuurlijk ook niet zoveel.
  • Voor het blauwe exemplaar hebben we gekozen voor “midnight blue”. Zeg maar een donkerblauwe kleur welke uitstekend bij je jeans past. De meest bijzondere verschijning is wel het groene exemplaar.
  • Dit “bosgroene” is een echte eyecatcher, niet veel merken durven een geheel groen horloge te maken. Wij durven dat wel en we zijn er berentrots op!

Details van de Kiber Proxima – brons zwart

Bij het ontwerp van het horloge is speciale aandacht besteed aan het design. De kroon heeft de vorm van een moer en is dus achtkantig in plaats van gewoonlijk rond. De wijzerplaat heeft opvallende lichtgevende en opgelegde index aanduidingen, die je eigenlijk overdag al flink aanstaren. Het spreekt voor zich dat je in de avonduren lang plezier hebt van een duidelijke lichtgevende tijdsaanduiding. En tenslotte het glas. Voor dit model is gekozen voor een bollend mineraal glas met saffier coating. Het glas is helder en omdat ie wat bollend is geeft dat een mooi lichteffect op de wijzerplaat. Kortom, de Kiber Proxima – brons zwart is voor diegene die zich wil onderscheiden, wellicht wat voor jou!

Specs Kiber®️ Proxima

Uurwerk: automatisch mechanisch
Herkomst: Japan
Kaliber: NH35 – TMI
Positie datum aanduiding: 3 uur
Kast: brons met draaibare duikersring ring (120 counts)
Diameter kast: 42mm
Hoogte kast: 14,25mm (inclusief glas)
Achterkant kast: roestvrij staal
Water resistent (ATM): 30ATM
Wijzerplaatkleur: Zwart, bruin, blauw en groen met luminescente indexaanduiding
Glas: mineraalglas met saffiercoating licht bollend gevormd
Band: lederen band met goudkleurige sluiting
Garantietermijn: 24 maanden op het uurwerk