Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Heren horloge – Kiber Retro Sub – pepsi

REF: 9110/1076

Kiber Retro Sub – pepsi heeft een diameter van 40,5 mm en een prachtig 3 mm dikke glasplaat. De kast is gemaakt van roestvrij 316L staal en zorgt ervoor dat je tot 100m diep kan duiken zonder dat dit horloge zijn accurate tijdsweergave verliest.

Dit horloge wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking.

199,-

(Incl. BTW)

Beschikbaarheid: Op voorraad

Bestellingen na 22 december worden 5 januari verzonden.
Gratis verzending op alle horloges binnen Nederland en België
Verzending binnen
24 uur
Niet goed, geld
terug
24 maanden garantie
op uurwerken
Verstuurd met
UPS

Specificaties

Kast

Materiaal
RVS

Diameter
40,5 mm

Hoogte
14mm

Lunette
(n.v.t.)

Glas
Mineraal glas

Waterdichtheid
10ATM

Wijzerplaat

Kleur

Indicatoren
Uren, minuten, seconden en datum

Band

Kleur
Roestvrij staal

Materiaal
RVS

Sluiting
RVS

Uurwerk

Fabrikant
Miyota Citizen

Kaliber
2315

Garantie
24 maanden

Kiber Retro Sub – pepsi

Kiber® staat natuurlijk bekend om zijn sportieve collectie horloges. In 2006 maakten wij de Kiberr Ultra Sub als horloge, een robuust Automatisch duikershorloge. In een recordtijd was ie uitverkocht en ook de aanvullende voorraden was geen lang leven beschoren. In 2008 besloot Kiber vanwege de crisis niet meer te investeren in dit model. Het bloed stroomt waar het niet gaan kan en in 2020 besloot Kiber wederom een echte duiker in de collectie op te nemen, zoals deze Kiber Retro Sub – pepsi.

Nu geen automaat maar een betrouwbaar quartz model. Kiber® gaat echter altijd op zoek naar een bijzonder design en zo is het Kiber® dome glas geboren. Dome glas is een ander woord een bollend gevormd glas. Dit bolle glas zorgt voor een heldere weergave van de wijzerplaat en zijn opvallende index aanduidingen.

Ook komt het glas de looks ten goede; als je de Kiber Retro Sub – pepsi om de pols hebt lijkt het echt een extreem dik horloge want de uitstraling is retro luxe en robuuste sportiviteit. De totale dikte inclusief glas is maar liefst 14,25mm – iets wat natuurlijk echt bij een duikhorloge past. Dragers kunnen erover meepraten, met regelmaat wordt hen gevraagd naar het merk van het prachtige horloge om de pols.

De band van de Kiber Retro Sub – pepsi is van solide roestvrij staal en heeft een vouwsluiting en veiligheidsslot. Op het veiligheidsslot vind je het symbool van een duikboot terug, een knipoog naar de herkomst van deze horloges. Ondanks zijn water resistentie van maar liefst 10ATM/100m is er gekozen voor de laatste techniek door een drukkroon te gebruiken waar normaal bij een duikhorloge een schroefkroon wordt geplaatst. Dat zorgt ervoor dat niemand zich kan vergissen, je kunt op een normale manier te tijd verzetten als bij ieder ander horloge.

De indexaanduidingen zijn groot en duidelijk aanwezig op de wijzerplaat van de Kiber Retro Sub – pepsi waardoor de tijd ook in het donker goed afleesbaar is. De datum bevindt zich op de 3 uur posities en duidelijk afleesbare cijfers. Verder heeft de Kiber® Retro Sub Pepsi natuurlijk een duikers lunette of duikersring.

Wat doet de duikersring op mijn Kiber Retro Sub – pepsi?

Een duikhorloge ziet er op het eerste gezicht stoer uit. Maar wat doen die cijfers op die ring (bezel) rondom het glas. En waarom kun je de bezel eigenlijk alleen linksom draaien? Die draairing op je duikhorloge is een duikersring. Soms zit ie er puur ter decoratie. Een echt duikhorloge, wat de Kiber Retro Sub – pepsi is, kan niet zonder duikersring. Door de duikcomputers lijkt het misschien een achterhaald instrument, maar niets is minder waar. Mechaniek werkt namelijk altijd! Dan is het prettig te weten hoe een duikersring functioneert!

Bij het duiken wil je weten hoe lang je onder water bent in verhouding tot de hoeveelheid perslucht die je bij je hebt. Dat is eenvoudig te meten met een duikhorloge met duikersring.

Hoe werkt het?

Eerst registreer je voor je zelf voor hoe lang perslucht je meeneemt onder water. Je draait de duikersring zover totdat hij gelijk staat met de minutenwijzer van je horloge. Daarna ga je pas het water in. Tijdens het duiken kun je dan precies zien hoeveel tijd je nog hebt voordat je perslucht op is.

Daarom kan de duikersring van de Kiber Retro Sub – pepsi alleen naar links draaien. Zou je hem per ongeluk verdraaien dan zit je altijd safe. Je zou dan – als je het niet in de gaten zou hebben dat je de ring hebt verdraaid – altijd te vroeg naar boven komen met voldoende perslucht en dus altijd veilig zijn. Zou de ring ook naar rechts kunnen draaien dan is dat juist het tegenovergestelde, je zou dan perslucht tekort hebben, vandaar dat de ring alleen naar links kan draaien. En alle elektronica ten spijt, een echte duiker draagt altijd een duikhorloge bij zijn elektronica want zekerheid gaat boven alles.

Quartz horloges van Kiber®

Een quartz horloge, wie heeft dat nou niet? De eenvoud, betrouwbaarheid en gunstige prijsstelling maken dit horloge zeer populair. Bij de opstart van Kiber® was er geen quartz horloge te bekennen in de collectie. Inmiddels is dat wel anders. De Kiber® Iluma is daarin ons paradepaardje, dit horloge kenmerkt zich door de unieke wijzerplaat, welke je door een eenvoudige druk op de knop kunt verlichten. Geliefd bij jong en oud.

Kiber® gebruikt voor haar horloges uitsluitend uurwerken uit Zwitserland of Japan. Net als bijna alle andere merken maken we gebruik van de merken ETA en Ronda uit Zwitserland en Miyota (Citizen) en TMI (Seiko) uit Japan.

Specs Kiber®️ Retro Sub

Uurwerk: Quartz uurwerk
Herkomst: Japan
Kaliber: 2315 met datum
Positie datum aanduiding: 3 uur
Kast: roestvrij staal 316L
Diameter kast: 40,5mm
Hoogte kast: 14,25mm (inclusief dome glas)
Achterkant kast: roestvrij staal
Water resistent (ATM): 10ATM
Wijzerplaatkleur: Zwart met luminescente indexaanduiding
Glas: helder mineraal dome glas (bol)
Band: solide roestvrijstalen horlogeband met vouw én veiligheidssluiting
Garantietermijn: 24 maanden op het uurwerk