Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Heren horloge – Kiber Steel Arrow

REF: 9040/1094

Deze Kiber Steel Arrow is een sportieve volbloed chronograaf knipoogt naar de racerij. In de elegante 45mm roestvrijstalen kast huist een betrouwbaar uurwerk die garant staat voor jarenlang draagplezier. De kast is zo gevormd, dat het draagcomfort hoog is.

Dit horloge wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking.

229,-

(Incl. BTW)

Beschikbaarheid: Op voorraad

Bestellingen na 22 december worden 5 januari verzonden.
Gratis verzending op alle horloges binnen Nederland en België
Verzending binnen
24 uur
Niet goed, geld
terug
24 maanden garantie
op uurwerken
Verstuurd met
UPS

Specificaties

Kast

Materiaal
RVS

Diameter
45 mm

Hoogte
14mm

Lunette
(n.v.t.)

Glas
Mineraal

Waterdichtheid
(n.v.t.)

Wijzerplaat

Kleur

Indicatoren
Uren, minuten en seconden

Band

Kleur
Zwart

Materiaal
Leer

Sluiting
RVS

Uurwerk

Fabrikant
Miyota

Kaliber
OS 20

Garantie
24 maanden

Kiber Steel Arrow

Kiber® en auto en/of motorsport zijn nauw met elkaar verbonden. De Kiber Steel Arrow is daar een levend voorbeeld van. De positionering van de “ogen” van het horloge zijn geïnspireerd op de cockpit van een auto. Natuurlijk geven ze heel andere waarden aan maar als je goed kijkt zie je de gelijkenis.

Deze chronograaf is een echt volbloed, de grote seconden wijzer geeft de gemeten seconden van de chronograaf aan. Het linkeroog geeft de hele uren aan; per minuut zal deze wijzer verspringen als de chronograaf geactiveerd is. Het rechteroog is een 24 uursaanduiding van het horloge (dus niet van de chronograaf) Hier kun je dus instellen welke tijdzone de aangewezen tijd zich bevindt, dus bijvoorbeeld zes uur ’s-avonds – dan stel je hem in op 18uur, gewoon door de tijd te verzetten.

Het onderste, zilverkleurige oog is een permanente seconden wijzer van het uurwerk, deze loopt dus altijd.  De datum is gepositioneerd ter hoogte van 4 uur zodat ie goed afleesbaar is. De two-tone wijzerplaat accentueert zo het chronograaf gedeelte en het gedeelte wat de tijd aangeeft. De opgelegde index aanduiding geeft het horloge een gedistingeerde look.

De Kiber Steel Arrow heeft een schroef kroon zodat de kroon altijd stevig tegen de kast aanzit en niet zomaar kan afbreken. De pouchoirs zijn niet geschroefd – dus direct klaar voor gebruik – en in kleur van de chroom kleurige roestvrijstalen kast. De two-tone kleuren zijn doorgezet door op de chroomkleurige kast een zwarte vaste ring te plaatsen met een tachymeter aanduiding erop.

Wat is een Tachymeter?

Een tachymeter ring begint doorgaans met de aanduiding 400, tussen de 1 en 2 uursaanduiding, dus niet op 12 uur zoals bij duikhorloges. Dan lopen de cijfers met de klok mee langzaam terug in waarde.

Hoe werkt een Tachymeter?

Een tachymeter is ontworpen om snelheid te meten. Belangrijk is dat je een afstand van precies 1.000meter vaststelt – dus van begin tot eindpunt. Als de auto of motor het start punt passeert activeer je de chronograaf. Wanneer het eindpunt wordt bereikt dan stop je de chronograaf. De waarde die de seconden wijzer van je chronograaf aanwijst is de gemiddelde snelheid waarmee het voertuig heeft gereden. Onze Tachymeter kan alleen snelheden meten van 60km/h of hoger, dan kun je zien aan de waarden op de ring.

Handig? Ja! En leuk? Zeker! De Kiber Steel Arrow is een echt allemansvriend. Je kunt hem sportief dragen en ook bij een 3-delig kostuum komt de Kiber Steel Arrow helemaal tot zijn recht. De neutrale kleuren zorgen ervoor dat ie past bij iedere outfit.

Het uurwerk komt van Miyota, een volle dochter van Citizen. Betrouwbaarheid van deze uurwerken is door de jaren bewezen en het behoeft geen betoog dat Kiber® alleen kiest voor betrouwbaarheid.

Historie

Het woord chronograaf komt voort uit het Grieks: chronos (tijd) en graph (schrijven). De voorloper van de huidige chronograaf is in 1821 uitgevonden door de Franse klokkenmaker Nicolas Mathieu Rieussec (1781 – 1852). De chronograaf won pas aan populariteit rond 1900, met name in de luchtvaartindustrie waar nauwkeurige tijdsmeting natuurlijk cruciaal is. Al snel volgde ook de scheepvaart industrie en werd de chronograaf ook in de sportwereld ontdekt. Uiteraard in die tijd nog allemaal mechanisch.

Toen Seiko in 1969 het eerste quartzhorloge op de wereld bracht, veranderde de invalshoek natuurlijk snel. Men was al jaren bezig met het steeds nauwkeuriger maken van de mechanische chronograaf metingen maar hier konden de ontwerpers niet tegenop. De productie van mechanische chronograaf horloges kreeg echter een boost toen president Eisenhouwer stelde dat iedere testpiloot én astronaut werkend voor Nasa een mechanisch chronograaf horloge moesten dragen.

Tijdens het Apollo 13 incident konden de astronauten met behulp van hun chronograaf horloge nauwkeurige metingen doen toen alle computers uitvielen. De rest is natuurlijk geschiedenis! Dit is de praktische reden waarom veel piloten een chronograaf dragen. Het kan, zeker in geval van nood en uitvallen van elektronica een levensreddende functie hebben.

Specs Kiber Steel Arrow

Uurwerk: Quartz chronograaf uurwerk
Herkomst: Japan
Kaliber: OS10 met datum
Positie datum aanduiding: tussen 4 – 5 uur
Kast: roestvrij staal 316L
Diameter kast: 45mm
Hoogte kast: 15mm (incl.glas)
Achterkant kast: roestvrij staal
Water resistent (ATM): 5ATM
Wijzerplaatkleur: zilverkleur met zwarte rand
Glas: mineraal glas
Band: leder met roestvrijstalen gesp sluiting
Garantietermijn: 24 maanden op het uurwerk van de Kiber Steel Arrow.