Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Heren horloge – Automaat – Kiber Ultra sub II – diep blauw

REF: 1110/1048

De Kiber Ultra Sub II – diep blauw wordt aangedreven door een exclusief Zwitsers automatisch uurwerk en is waterdicht tot maar liefst 200ATM. Het horloge weegt 294 gram aan solide roestvrijstaal en de diameter meet 45mm en de hoogte maar liefst 19,8mm.

Voor de Ultra Sub II hebben wij 1 dag langer nodig voor levering i.v.m. extra controle van het uurwerk. Dit horloge wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking.

899,-

(Incl. BTW)

Binnenkort weer op voorraad

Bestellingen na 22 december worden 5 januari verzonden.
Gratis verzending op alle horloges binnen Nederland en België
Verzending binnen
24 uur
Niet goed, geld
terug
24 maanden garantie
op uurwerken
Verstuurd met
UPS

Specificaties

Kast

Materiaal
RVS

Diameter
45 mm

Hoogte
19,8mm

Lunette
Draaibaar

Glas
Saffierglas

Waterdichtheid
200ATM

Wijzerplaat

Kleur
Blauw

Indicatoren
Uren, minuten, seconden en datum

Band

Kleur
Roestvrijstaal

Materiaal
RVS

Sluiting
RVS

Uurwerk

Fabrikant
Sellita

Kaliber
SW200

Garantie
24 maanden

Kiber Ultra Sub II – diep blauw

Het ontstaan van de Kiber Ultra Sub II – diep blauw, het is een nazaat van de legendarische Ultra Sub welke Kiber® in 2007 introduceerde. De Ultra Sub was waterdicht tot 500meter diep wat hem een icoon maakte in de duikerswereld en horlogeland. Vele mensen over de hele wereld dragen dit horloge nog welke wij destijds in 2 kleuren op de markt brachten. Leverbaar met geel/groene index aanduiding en oranje index aanduidingen was de Ultra Sub een opvallende verschijning.

Hij had voor toen een robuuste en grote kast van 45mm. Nadien hebben wij alleen vorig jaar de Retro Sub geïntroduceerd. Tussendoor nog wel een automatisch duikhorloge gebracht in 2 kleuren maar nooit werd het succes van de Ultra Sub geëvenaard. Daar gaan we met ingang van 2022 verandering in brengen.

Durf jij het aan?

Een bijna 2cm hoog horloge met een gewicht van bijna 300gram? Lees dan verder!

Omdat de naam lekkerbekt, omdat zijn uiterlijk, gewicht, afmetingen en prestaties voor nu ook weer extreem zijn hebben we ons nieuwste Zwitserse automatische duikersmodel tot Kiber® Ultra Sub II – diep blauw gedoopt. De Kiber® Ultra Sub II – diep blauw weegt maar liefst 294 gram aan solide roestvrijstaal. De doorsnede van de kast meet 45mm en de hoogte maar liefst 19,8mm – wat je gerust een flatgebouw mag noemen. Het horloge wordt aangedreven door een exclusief Zwitsers automatisch Sellita SW200-1 uurwerk.

Om de precisie van Kiber Ultra Sub II – diep blauw kracht bij te zetten klikt de lunette maar liefst 120 keer als je hem 360 graden draait. Uiteraard, zoals het hoort bij een echte duiker draait de duikersring alleen naar links. Het bijzondere aan de lunette of duikersring is dat hij net als de indexaanduiding op de wijzerplaat en de wijzers luminescent is – dus in het donker licht geeft. Zo is het horloge altijd duidelijk afleesbaar.

Omdat het horloge maar liefst tot 200ATM oftewel ca. tot 2.000 meter waterdicht is hebben we de Kiber Ultra Sub II – diep blauw voorzien van een helium escape valve. Zullen waarschijnlijk niet veel mensen gebruiken maar compleet én een leuke feature is het natuurlijk wel. Uiteraard is de kroon geschroefd en met een stevige constructie valt de kroon beschermd weg in de kast.

We brengen 3 kleuren op de markt; een zwarte, een groene en een diep blauwe versie waarbij de wijzerplaat van blauw naar zwart verloopt. De zwarte en Ocean versie hebben een zwarte lunette, bij het groene model is de ring in kleur van de wijzerplaat. De duidelijk afleesbare wijzerplaten zijn natuurlijk luminescent, evenals de wijzers en zij worden geplaatst achter een saffierglas met vergrootglas, zodat de datum duidelijk afleesbaar is.

De roestvrijstalen band is maar liefst ca. 4mm dik solide roestvrijstaal, heeft een vouwsluiting én zoals het een echte duiker betaamd een duikers extensie, wat je de mogelijkheid geeft het horloge te dragen over een duikerspak. De aansluiting op de horlogekast meet 22mm. De Kiber Ultra Sub II – diep blauw wordt geleverd in een speciale waterproof verpakking wat natuurlijk meer feature als functie heeft. Nu zal dit horloge zeker meer liefhebbers vinden dan alleen maar duikfanaten. In elk geval kun jij je dan altijd meten met de beste duikershorloges in de markt. Zeg maar rustig de allerbeste!

Hoe werkt een duikersring op mijn Kiber Ultra Sub II – diep blauw?

De Kiber Ultra Sub II – diep blauw ziet er op het eerste gezicht stoer uit. Maar wat doen die cijfers op die ring (bezel) rondom het glas. En waarom kun je de bezel eigenlijk alleen linksom draaien? Die draairing op je duikhorloge is een duikersring. Soms zit ie er puur ter decoratie. Een echt duikhorloge kan niet zonder duikersring. Door de duikcomputers lijkt het misschien een achterhaald instrument, maar niets is minder waar. Mechaniek werkt namelijk altijd! Dan is het prettig te weten hoe een duikersring functioneert!

Bij het duiken wil je weten hoe lang je onder water bent in verhouding tot de hoeveelheid perslucht die je bij je hebt. Dat is eenvoudig te meten met een duikhorloge met duikersring.

Hoe werkt het?

Eerst registreer je voor je zelf voor hoe lang perslucht je meeneemt onder water. Je draait de duikersring zover totdat hij gelijk staat met de minutenwijzer van je horloge. Daarna ga je pas het water in. Tijdens het duiken kun je dan precies zien hoeveel tijd je nog hebt voordat je perslucht op is.

Daarom kan de duikersring alleen naar links draaien. Zou je hem per ongeluk verdraaien dan zit je altijd safe. Je zou dan – als je het niet in de gaten zou hebben dat je de ring hebt verdraaid – altijd te vroeg naar boven komen met voldoende perslucht en dus altijd veilig zijn. Zou de ring ook naar rechts kunnen draaien dan is dat juist het tegenovergestelde, je zou dan perslucht tekort hebben, vandaar dat de ring alleen naar links kan draaien. En alle elektronica ten spijt, een echte duiker draagt altijd een duikhorloge bij zijn elektronica want zekerheid gaat boven alles.

Design en topkwaliteit

De Kiber Ultra Sub II – diep blauw moet passen in het modebeeld van nu maar nog belangrijker is de kwaliteit die uitmuntend is. Liever iets langer doorsparen en echt iets moois en functioneels kopen heeft de voorkeur bij veel sportieve mannen.

Een duurzaam automatisch horloge van Kiber®

De automatische horloges van Kiber®, zoals de Kiber Ultra Sub II – diep blauw, zijn kwalitatief dus van een zeer hoog niveau. Bij de ontwikkeling wordt altijd gelet op materiaalgebruik, design en gebruikersgemak. Voeg daar onze passie aan toe en je hebt alle sleutelwoorden voor ontwikkeling van onze horlogemodellen. Door te kiezen voor een automatisch horloge zijn batterijen overbodig, want het horloge wordt tenslotte automatisch mechanisch aangedreven. Als je het dan ook goed bekijkt is een Kiber® automatisch dus nog duurzaam ook!

Voordelen van een Kiber® automatic horloge:

  • Geen batterijen in een Kiber Ultra Sub II – diep blauw, dus schone energie
  • Mechanisch automatische uurwerken hebben bij enig onderhoud een langere levensduur
  • Het horloge ‘leeft’, gebruikt u hem niet staat ie stil, als je hem weer gaat dragen gaat het horloge weer aan het werk voor je
  • De Kiber® automatic horloges zijn duurzaam
  • Een Kiber® automatic horloge is vooral mooi!

Over gangreserve

De Kiber Ultra Sub II – diep blauw kan je prima 1 tot 2 dagen wegleggen voordat het stil zal staan. Als ie uiteindelijk stil staat kun je het horloge weer activeren door hem eerst op tijd te zetten, dan éénmalig 10 tot 20 slagen op te winden. Dus helemaal automatisch is het uiteindelijk toch niet… Draag je hem dan weer de hele dag dan zal de gangreserve door beweging van de pols weer optimaal zijn! Ga je ook voor stijl, kwaliteit en duurzaamheid? Kies dan voor Kiber®.

Over afwijkingen in tijdsaanduiding van automatische uurwerken

Automatische horloges zijn nooit zo secuur als quartzhorloges. Het uurwerk is tenslotte mechanisch. De afwijking is sterk afhankelijk van een aantal factoren; de afstelling, het aantal bewegingen van de pols, de spanning van de veer die ervoor zorgt dat het uurwerk loopt en het soort uurwerk. In de regel mogen onze uurwerken tussen de 15 en 30 seconden afwijken per dag. De praktijk leert dat het meestal rond de 10 tot 15 seconden zal bedragen. Voor lopen mag, achterlopen niet, dat duidt vaak op achterstallig onderhoud. Kiber® regelt zijn uurwerken af op ca. +15 seconden per dag. Zo zitten we altijd safe.

Inspiratie is belangrijk bij de ontwikkeling van Duikhorloges

De inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe (Zwitserse) herenhorloge modellen zoals de Kiber Ultra Sub II – diep blauw komt overal vandaan. Autosport, motorsport, duiksport en mode zijn belangrijke bronnen voor de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het van origine Nederlandse horlogemerk Kiber® is stijlvol, trendy en kwalitatief hoogstaand! Echter is onze werkelijke bron van inspiratie natuurlijk onze modebewuste klant. Niets is zo leuk complimenten en feedback te ontvangen op de door Kiber® ontwikkelde modellen.

Specs Kiber Ultra Sub II

Uurwerk: Swiss made
Kaliber: Sellita SW200-1
Indicatoren: opgelegd luminescent
Datum: 3 uur
Kast: RVS
Diameter kast excl kroon: 45mm
Hoogte kast incl glas: 19,8mm
Aansluiting band: 22mm
Achterkant kast: RVS
Water resistent (ATM): 200ATM
Wijzerplaat kleur: diep blauw
Glas: saffier met vergrootglas
Band: Solide RVS met duikers extensie
Bandkleur: RVS
Sluiting band: veiligheidssluiting
Garantietermijn: 24 maanden op het uurwerk