Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie
Kiber Iluma by night

Het Kiber Iluma design

Ooit werd er aan Richard Kies, de bedenker en oprichter van het merk Kiber® gevraagd naar het ideale horloge voor iedereen, een allemansvriend. Nu is dat best lastig, omdat horloges nu eenmaal onderhevig zijn aan smaak. Maar over de functionaliteit valt natuurlijk wel wat te zeggen! Uit een leuk onderzoek door Richard is de Kiber Iluma ontstaan, in deze blog vertellen we je daar meer over.

Het design van de Kiber Iluma

“Belangrijk is dat het horloge een betrouwbaar quartz uurwerk heeft. Miyota (van Citizen) bouwt al jaren quartz uurwerken van een hoog niveau. Daarnaast wil je natuurlijk altijd de datum bij de hand hebben en optioneel ook de dagen van de week. Mooi zou zijn als de dagen tweetalig zouden worden aangegeven; liefst in Engels en om in stijl te blijven ook in het Frans. Dit is ook vaak voor Spaanstalige landen goed te begrijpen. Probleem is dat de datum en dag altijd moeilijk afleesbaar zijn. Dat lossen we dan op door het plaatsen van een vergrootglas over zowel de datum als dag aanduiding, een in de vorm van een liggende druppel.”

“Dat is echter nog niet alles”, vervolgt Kies. “Een horloge moet goed afleesbaar zijn. Ik draag zelf een bril en velen met mij, dus de cijfers moeten duidelijk en contrasterend zijn met de wijzerplaat. Hierdoor kun je onder iedere omstandigheid – dus ook zonder bril – de tijd goed aflezen. Daarnaast ook zwarte en grotere wijzers om de makkelijke tijd aflezing te ondersteunen. Als ik dan ook nog eens in het donker alles goed kan aflezen ben ik tevreden.

En dan is het natuurlijk wel leuk als we zelf ontwerpen, Dutch Design dus, een echt Nederlands ontwerp. Een model voor jong en oud, voor elk wat wils. Daarnaast is het leuk als je iets bedenkt maar het moet wel allemaal tegen een eerlijke prijs. Mét de voor ons heilige 24 maanden garantie op het uurwerk!”

Al met al een behoorlijke opgave, want de gewenste specs zijn niet mild en verlichting achter een wijzerplaat is een dingetje….Maar daar vond Kies wat op!

“Je ziet wel eens merken met lampjes wat wel leuk is maar niet functioneel, dat wilde wij van Kiber® absoluut niet! Leuk moet ook functioneel zijn, dat was het uitgangspunt!

We hebben een electro luminescente wijzerplaat ontwikkeld, gevoed door een batterij die door een druk op een knop een puls krijgt waardoor de volledige wijzerplaat van de Kiber Iluma gedurende 3 seconden oplicht.

Omdat de wijzerplaat is gemaakt van folie, de cijfers op de folie gedrukt zijn contrasteert de wijzerplaat optimaal met de index aanduiding. De zwarte grotere wijzers doen de rest. Het Japanse uurwerk wordt aangedreven door longlife batterijen en voor de voeding van de wijzerplaat plaatsen we een extra batterij in het horloge waardoor de kast een hoger en stoerder uiterlijk krijgt.”

“Je kunt kiezen uit een stalen uitvoering of een stalen uitvoering in goudkleur welke overeenkomt met de kleur van 14 kt gouden sieraden.

De kast is gemaakt van hoogwaardig 316L roestvrij staal met matte finish. Het geharde mineraal glas is voorzien van een speciale anti-kras coating. Het glas is ontspiegeld en helder, zodat de tijd onder elke hoek en omstandigheid goed afleesbaar is.

De soepele lederen Kiber® band van de Kiber Iluma heeft een croq relief en is net iets langer gemaakt dan normaal. De stalen versie heeft een zwartlederen band, de stalen uitvoering Kiber Iluma in goudkleur een bordeaux/bruin lederen band.

Optioneel is de Kiber Iluma ook leverbaar met een verstelbare stalen gevlochten (milanese) band, zodat het horloge nog wat meer cachet krijgt.

Dat is de Kiber® Iluma.”

Op dit moment zijn er dus 3 varianten leverbaar. In de toekomst zullen er zeker andere modellen volgen met hetzelfde Kiber Iluma concept.