Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Horloge voor slechtzienden

Een horloge voor slechtzienden kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden en op verschillende manieren uitgevoerd worden. Ooit werd er aan Richard Kies, de bedenker en oprichter van het merk Kiber® gevraagd naar het ideale horloge voor iedereen, een allemansvriend. Nu is dat best lastig, omdat horloges nu eenmaal onderhevig zijn aan smaak. Maar over de functionaliteit valt natuurlijk wel wat te zeggen!

Een betrouwbaar quartz uurwerk

Belangrijk is dat het horloge voor slechtzienden een betrouwbaar quartz uurwerk heeft. Miyota (van Citizen) bouwt al jaren quartz uurwerken van een hoog niveau. Daarnaast wil je natuurlijk altijd de datum bij de hand hebben en optioneel ook de dagen van de week. Mooi zou zijn als de dagen tweetalig zouden worden aangegeven; liefst in Engels en om in stijl te blijven ook in het Frans. Dit is ook vaak voor Spaanstalige landen goed te begrijpen. Probleem is dat de datum en dag altijd moeilijk afleesbaar zijn. Dat lossen we dan op door het plaatsen van een vergrootglas over zowel de datum als dag aanduiding, een in de vorm van een liggende druppel.”

Een horloge voor slechtzienden is goed afleesbaar

“Dat is echter nog niet alles”, vervolgt Kies. “Een horloge moet goed afleesbaar zijn en een horloge met grote cijfers is dat. Ik draag zelf een bril en velen met mij, dus de cijfers moeten duidelijk en contrasterend zijn met de wijzerplaat. Hierdoor kun je onder iedere omstandigheid – dus ook zonder bril – de tijd goed aflezen. Daarnaast ook zwarte en grotere wijzers om de makkelijke tijd aflezing te ondersteunen. Als ik dan ook nog eens in het donker alles goed kan aflezen ben ik tevreden.

Dan is het natuurlijk wel leuk als we het zelf ontwerpen, Dutch Design dus, een echt Nederlands ontwerp. Een model voor jong en oud, voor elk wat wils. Daarnaast is het leuk als je iets bedenkt maar het moet wel allemaal tegen een eerlijke prijs. Mét de voor ons heilige 24 maanden garantie op het uurwerk”!

Kiber Iluma, horloge voor slechtzienden

Goed afleesbare wijzerplaat door wijzerplaatverlichting

We hebben een Electro luminescente wijzerplaat ontwikkeld, gevoed door een batterij die door een druk op een knop een puls krijgt waardoor de volledige wijzerplaat gedurende 3 seconden oplicht. Een horloge met grote cijfers wordt hierdoor extra goed leesbaar.

Omdat de wijzerplaat is gemaakt van folie, de cijfers op de folie gedrukt zijn contrasteert de wijzerplaat optimaal met de index aanduiding. De zwarte grotere wijzers doen de rest. Het Japanse uurwerk wordt aangedreven door longlife batterijen voor de voeding van de wijzerplaat. Dat is de Kiber® Iluma. Op dit moment zijn er dus 3 varianten leverbaar. In de toekomst zullen er zeker andere modellen volgen met hetzelfde Kiber® Iluma concept.

Design en topkwaliteit

Het horloge met grote cijfers van Kiber® moet passen in het modebeeld van nu maar nog belangrijker is de kwaliteit die uitmuntend is. Ook ouderen die wat moeite krijgen met lezen zijn erg content met die fraaie horloge met grote cijfers.

Kiber® gelooft in de lange termijn.

Merken komen vaak snel, worden kort héél groot en verdwijnen dan in een nog hoger tempo. Kiber® bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar. En over 20 jaar zijn wij er nog. Dat is een belangrijke doelstelling van dit oer Hollandse horloge merk. Dat kan alleen als je klantvriendelijk bent en topkwaliteit levert zoals bij dit horloge voor slechtzienden.

Horloges ontwikkelen is topsport!

Modellen ontwikkelen, zoals dit horloge voor slechtzienden, is voor Kiber® een groot plezier, het dragen ervan moet een nog groter plezier zijn. Kiber® besteedt dan ook veel aandacht aan ontwerp, productie en kwaliteitscontrole van de horloge collectie. Kiber® zoekt bij het ontwerp altijd naar de beste materialen om een horloge te maken en combineert dat met een eerlijke prijsstelling. Value for money, daar wordt iedereen blij van, geloven wij.

De klant is Koning!

De klant staat bij ons op 1, je kunt ons ook altijd gewoon bellen of e-mailen als je een vraag hebt, bij Kiber® krijg je altijd een persoonlijk reply. Niet van een machine maar gewoon van een gepassioneerd medewerker van ons mooie merk.

Onze state-of-the-art webshop ondersteunt primair de positionering en verkoop van ons merk, wij zijn echt één van de eerste merken die zich in het verleden reeds volledig hebben gericht op internet verkoop, dat doen we als gezegd namelijk al sinds 2008!

De volgende stap van Kiber®

Nu is het tijd voor the next level. Nieuwe mensen, een groter, jonger en dynamisch team, een nieuwe webshop, nieuwe modellen, zelfs een nieuw logo voor alle nieuwe modellen die eraan komen en een zeer select gezelschap van selfsupporting dealers moeten gaan zorgen voor de verdere groei van het Nederlandse merk Kiber®. De Zwitserse herenhorloges zijn voor Kiber® een steeds belangrijker segment geworden. Met name uitstraling en topkwaliteit van de uurwerken zijn hier belangrijke uitgangspunten.

Inspiratie is belangrijk bij de ontwikkeling van speciale horloges

De inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe horloge modellen van Kiber®, zoals het horloge met grote cijfers, komt overal vandaan. Autosport, motorsport, duiksport en mode zijn belangrijke bronnen voor de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het van origine Nederlandse horlogemerk Kiber® is stijlvol, trendy en kwalitatief hoogstaand!

Echter is onze werkelijke bron van inspiratie natuurlijk onze modebewuste klant. Niets is zo leuk complimenten en feedback te ontvangen op de door Kiber® ontwikkelde modellen.