Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Horloges

Filter

Kleur wijzerplaat

Kleur band

Diameter

Breedte

Prijs

Materiaal band

Materiaal kast

Kleur wijzerplaat

Kleur band

Diameter

Breedte

Prijs

Materiaal band

Materiaal kast

Horloges, de geschiedenis en het heden

Belangrijk in religie en voor maritieme doeleinden was een tijdsaanduiding. Je kunt dus zeggen dat tijd ook is uitgevonden! Met veel energie werd er dus gewerkt aan instrumenten die konden helpen met een tijdsindicatie.

In eerste instantie kwamen er staande klokken op de markt. Het nadeel is dat je deze klokken niet kon meenemen en vanuit de zeevaart was er duidelijk behoefte aan een mobiele klok die kon helpen bij navigeren.

Het eerste werd – zo rond de middeleeuwen – het quadrans bedacht. De quadrans is een schijf die in combinatie met een gradenboog en de zon een tijd kon aangeven. Dat was natuurlijk ook niet draagbaar, daarvoor was meer nodig, zoals bijvoorbeeld het veermechanisme.

Aan het begin van de 16e eeuw werd het eerste veermechanisme bedacht en toegepast. De toenmalige “horloges” waren alleen nog niet echt betrouwbaar of nauwkeurig.

Aan het eind van de 16e eeuw werd een nieuw systeem bedacht waarbij een veel een balanswiel heen en weer liet draaien. In 1704 ontstond het idee edelstenen te gebruiken in horloges, wat de wrijving verminderde en de duurzaamheid verhoogde.

Een horloge was in die tijd altijd in de vorm van een zakhorloge, pas eind 19e eeuw kwam daar verandering in; Patek Philippe vond het polshorloge uit. In het begin was een polshorloge zeker niet populair want het werd door mannen gezien als een vrouwen sieraad. Dus werd de link niet direct gelegd naar een bruikbaar accessoire maar meer naar een sieraad.

Pas tijdens de eerste wereldoorlog veranderde dat; tijdmeting werd extra belangrijk en voor met name officieren was het vervelend het horloge op het slagveld steeds uit de zak te toveren. Daarnaast was het uiterst gevaarlijk, want als je op je zakhorloge keek, lette je niet op de omgeving en was er een risico dat je door vijand te grazen genomen kon worden. Zo won het polshorloge snel terrein.

In die tijd waren polshorloges allemaal mechanisch en de eerste modellen werden met de hand opgewonden. Al snel werd erdoor ontwikkeld en kwam het zelf opwindend mechanisme op de markt. In die tijd heette dat een “gecompliceerd” horloge omdat het uurwerk een complicatie bevatte. Tegenwoordig gaat het gecompliceerde horloge door de volksmond als automatisch horloge.

En 1957 bracht Seiko het eerste horloge op de markt, wat niet werd aangedreven door een veer maar door een batterij, het nu welbekende kwartshorloge. Deze horloges worden heden veruit het meeste gemaakt en tegenwoordig bijna altijd gecombineerd met allerlei complicaties, van – heel simpel – datum naar bijvoorbeeld smartwatch functies.

Inmiddels heeft het horloge dus verschillende toepassingsgebieden. Inmiddels wordt er vaak gezegd dat het horloge het enige sieraad is voor de man, grappig hoe zoiets zich ontwikkeld.

Eigenlijk kun je de gebruikers als volgt in groepen indelen:

 • de gebruiker
 • de gebruiker, waarbij het oog ook wat wil
 • de liefhebber

Horloges zijn inmiddels een ware cult! Het is gebleken dat een Nederlander gemiddeld 2,8 horloge bezit. Die markt is dus echt groot én groeiende. Daar draagt de smartwatch zeker aan bij, het horloge wat verbinding maakt met de smartphone. Twee horloges dragen kan dan ook tegenwoordig prima!

Ook bewaren de meeste mensen de “oude” horloges die niet meer helemaal conform de laatste modetrend zijn, want voor je het weet ben je met hetzelfde horloge weer een trendsetter! De geschiedenis herhaalt zich dus.

De kwaliteit van de horloges is tegenwoordig zo goed, dat dit ook makkelijk kan.

Automatisch horloge

Een automatisch horloge heeft een zelfopwindend mechanisme. Dat betekent dus dat het horloge automatisch wordt opgewonden door bewegingen van de pols, je hoeft het nog steeds mechanische horloge niet meer dagelijks zelf op te winden. Een rotor in het horloge zet de polsbewegingen in om een veer te spannen die het uurwerk automatisch opwindt.

Als je een automatisch horloge niet draagt zal het uiteindelijk stil staan. Bij de betere uurwerken kan het horloge van wel 24 tot 36 uur zonder beweging de juiste tijd aangeven! Dat noemen we een gangreserve. De gebruikte uurwerken in Kiber® horloges behoren tot de beste van de wereld en scharen zich dan ook in deze categorie.

Automatisch horloge van Kiber®

De automatische horloges van Kiber® zijn kwalitatief van een zeer hoog niveau. Bij de ontwikkeling wordt altijd gelet op materiaalgebruik, design en gebruikersgemak. Voeg daar onze passie aan toe en je hebt alle sleutelwoorden voor ontwikkeling van onze horlogemodellen. Door te kiezen voor een automatisch horloge zijn batterijen overbodig, want het horloge wordt tenslotte automatisch mechanisch aangedreven.

Quartz horloge

Een quartzhorloge (ook wel kwartshorloge is de feitelijke opvolger van de mechanische horloges. Het probleem met mechanische horloges is namelijk dat deze vrijwel altijd een kleine afwijking hebben. Dat geldt eigenlijk voor alle mechanische uurwerken, automatisch, hand opgewonden, ja zelfs bij mechanische kerk-of wandklokken. Door liefhebbers wordt dit zelfs gewaardeerd en vormt dat geen probleem. De afwijking bij een quartzhorloge is nihil. (tot ca. 1 seconde per dag) De vernuftige techniek als hieronder beschreven wordt ook in Kiber® horloges toegepast.

Een quartz uurwerk gebruikt een batterij als primaire stroombron. Om energie te creëren in quartz uurwerken stuurt een batterij een elektrische stroom door een klein kwartskristal. Hierdoor wordt het kristal geëlektrificeerd om trillingen te creëren. De kwarts trilt 32768 keer per seconde en creëert een signaal met een precieze frequentie. De trillingen worden gemeten en gedeeld door het circuit (IC) en daarna omgezet in een digitaal signaal dat door een spoel wordt geleidt. De spoel wordt magnetisch en deze drijft op zijn beurt weer een rotor aan.

Hier komt nog een stukje mechaniek te voorschijn, want de rotor zorgt voor een zeer constante gepulseerde aandrijving van de wijzers. Verschillende soorten verzet (zoals bij een fiets) zorgen dan voor beweging van de minuten, seconden en uren aanduiding.

Bij het kwartskristal wordt dus gebruikt gemaakt van een ander soort energie voor de aandrijving maar het binnenwerk is zeker nog mechanisch.

Er zijn verschillende soorten van energie die gebruikt worden in quartz uurwerken, de meest gebruikte is de batterij in de vorm van een knoop cel. Ieder uurwerk heeft zo zijn eigen model knoop cel, er zijn vele soorten verkrijgbaar! Kinetische energie en zonne-energie zijn bijvoorbeeld andere bronnen die gebruikt worden voor het aandrijven van quartz uurwerken. Klinkt allemaal heel technisch en ingewikkeld maar is eigenlijk eenvoudig en een super uitvinding!

Het voordeel is dat een quartz uurwerk veel goedkoper te maken is dan een mechanisch uurwerk. Nadeel is dat reparatie van een quartz uurwerk eigenlijk niet mogelijk is. Het kan wel, maar de kosten voor nieuw uurwerk liggen vaak lager dan de reparatie ervan. Bij Kiber® zeggen we dan ook: hij doet het wel of niet. Als ie achter loopt en de batterij is goed, dan is reparatie alleen te doen door het vervangen van een uurwerk.

Duikhorloge

Hoe werkt een duikersring op mijn duikhorloge?

Een duikhorloge ziet er op het eerste gezicht stoer uit. Maar wat doen die cijfers op die ring (bezel) rondom het glas. En waarom kun je de bezel eigenlijk alleen linksom draaien? Die draairing op je duikhorloge is een duikersring. Soms zit ie er puur ter decoratie. Een echt duikhorloge kan niet zonder duikersring. Door de duikcomputers lijkt het misschien een achterhaald instrument, maar niets is minder waar. Mechaniek werkt namelijk altijd! Dan is het prettig te weten hoe een duikersring functioneert!

Bij het duiken wil je weten hoe lang je onder water bent in verhouding tot de hoeveelheid perslucht die je bij je hebt. Dat is eenvoudig te meten met een duikhorloge met duikersring.

Hoe werkt het?

Eerst registreer je voor je zelf voor hoe lang perslucht je meeneemt onder water. Je draait de duikersring zover totdat hij gelijk staat met de minutenwijzer van je horloge. Daarna ga je pas het water in. Tijdens het duiken kun je dan precies zien hoeveel tijd je nog hebt voordat je perslucht op is.

Daarom kan de duikersring alleen naar links draaien. Zou je hem per ongeluk verdraaien dan zit je altijd safe. Je zou dan – als je het niet in de gaten zou hebben dat je de ring hebt verdraaid – altijd te vroeg naar boven komen met voldoende perslucht en dus altijd veilig zijn. Zou de ring ook naar rechts kunnen draaien dan is dat juist het tegenovergestelde, je zou dan perslucht tekort hebben, vandaar dat de ring alleen naar links kan draaien. En alle elektronica ten spijt, een echte duiker draagt altijd een duikhorloge bij zijn elektronica want zekerheid gaat boven alles.

Design en topkwaliteit

De Duikhorloges van Kiber® moeten passen in het modebeeld van nu maar nog belangrijker is de kwaliteit die uitmuntend is. Liever iets langer doorsparen en echt iets moois kopen heeft de voorkeur bij veel jonge sportieve mannen.

Het assortiment duikhorloges van Kiber®

Kiber® watches heeft diverse duikhorloges. Of het nu gaat om automaten, chronografen of quartz horloges, het is allemaal verkrijgbaar bij Kiberwatches.com Ook horlogebanden zijn er in diverse uitvoeringen. Wel zo stijlvol als alles goed op elkaar aansluit!

Duikhorloges ontwikkelen is topsport!

Modellen ontwikkelen voor Kiber® is een groot plezier, het dragen ervan moet een nog groter plezier zijn. Kiber® besteedt dan ook veel aandacht aan ontwerp, productie en kwaliteitscontrole van de horloge collectie. Kiber® zoekt bij het ontwerp altijd naar de beste materialen om een horloge te maken en combineert dat met een eerlijke prijsstelling. Value for money, daar wordt iedereen blij van, geloven wij.

Inspiratie is belangrijk bij de ontwikkeling van

duikhorloges

De inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe (Zwitserse) herenhorloge modellen van Kiber® komt overal vandaan. Autosport, motorsport, duiksport en mode zijn belangrijke bronnen voor de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het van origine Nederlandse horlogemerk Kiber® is stijlvol, trendy en kwalitatief hoogstaand!

Echter is onze werkelijke bron van inspiratie natuurlijk onze modebewuste klant. Niets is zo leuk complimenten en feedback te ontvangen op de door Kiber® ontwikkelde modellen.

Chronograaf horloge

Wat is een Chronograaf?

Een chronograaf is vaak van buitenaf te herkennen aan meer dan 1 knop aan de buitenkant van de kast, vaak 2 extra knoppen, wat het totaal op 3 brengt. Een chronograaf is eigenlijk niets anders dan een tijdmetingsfunctie, vergelijkbaar met een stopwatch.

Je kunt de stopwatch functie op het horloge bedienen door de starten, stoppen en resetten.

Ook de Kiber® chronograaf modellen hebben dus in totaal 3 knoppen en dus ook een stopwatch als extra functie. Hiermee meet je bijvoorbeeld jouw eigen rondetijden tijdens het hardlopen of je houd je zelf de rondentijden bij tijdens het autoracen. Het horloge ziet er niet alleen geavanceerd uit maar is ook extreem nauwkeurig.

Er is natuurlijk weer onderscheid te maken in mechanische en quartz chronografen; vooralsnog heeft Kiber® één mechanisch model en meerdere quartz chronograaf modellen – eigenlijk is dat de grootste groep horloges van Kiber®.

Chronometer

Verwar een chronograaf horloge niet met een chronometer. Dit is namelijk een gecertificeerd uurwerk die voldoet aan een vastgestelde standaard nauwkeurigheid conform de opgestelde normen en meetwaarden door het Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC) instituut.

Historie van de Chronograaf

Het woord chronograaf komt voort uit het Grieks: chronos (tijd) en graph (schrijven).

De voorloper van de huidige chronograaf is in 1821 uitgevonden door de Franse klokkenmaker Nicolas Mathieu Rieussec (1781 – 1852).

De chronograaf won pas aan populariteit rond 1900, met name in de luchtvaartindustrie waar nauwkeurige tijdsmeting natuurlijk cruciaal is. Al snel volgde ook de scheepvaart industrie en werd de chronograaf ook in de sportwereld ontdekt. Uiteraard in die tijd nog allemaal mechanisch.

Toen Seiko in 1969 het eerste quartzhorloge op de wereld bracht, veranderde de invalshoek natuurlijk snel. Men was al jaren bezig met het steeds nauwkeuriger maken van de mechanische chronograaf metingen maar hier konden de ontwerpers niet tegenop.

De productie van mechanische chronograaf horloges kreeg echter een boost toen president Eisenhouwer stelde dat iedere testpiloot én astronaut werkend voor Nasa een mechanisch chronograaf horloge moesten dragen.

Tijdens het Apollo 13 incident konden de astronauten met behulp van hun chronograaf horloge nauwkeurige metingen doen toen alle computers uitvielen. De rest is natuurlijk geschiedenis!

Dit is de praktische reden waarom veel piloten een chronograaf dragen. Het kan, zeker in geval van nood en uitvallen van elektronica een levensreddende functie hebben.

Hoe werkt een chronograaf van Kiber®

Er zijn verschillende functies mogelijk op een chronograaf. Dat komt omdat er verschillende chronograaf uurwerken beschikbaar zijn. Sommige hebben 1/100ste seconden functie, anderen hebben o.a. een 24 uursaanduiding, weer anderen hebben weer een half uur aanduiding. Dat verschilt dus nogal. Vaak kun je op de details van de wijzerplaat zien welke functies het chronograaf horloge heeft.

In elk geval is de bediening wel vaak (niet altijd!) hetzelfde; de chronograaf activeer je door de bovenste knop in te drukken, je stopt hem weer door dezelfde knop in te drukken. Als je dan de onderste knop indrukt, reset de chronograaf. Soms zijn er meer functies mogelijk, zoals tussentijdse metingen of een tachymeter functie, waarmee je snelheden van objecten kunt meten.

Sommige chronograaf horloges werken met de grote seconden wijzer als aanduiding van de gemeten tijd, steeds vaker zie je ook dat één van de kleine wijzers gebruikt wordt hiervoor. Check dus goed welk uurwerk we gebruiken bij het horloge wat je hebt gekocht, want de werking verschilt per uurwerk.

Nu komt het voor dat het reset punt van de seconden wijzer van de chronograaf verloopt, niet alleen bij Kiber® maar ook bij alle andere merken die quartz chronograaf uurwerken gebruiken.

Als je hier klikt, kom je bij de oplossing:

Pilotenhorloge

Een pilotenhorloge is eigenlijk altijd een chronograaf. Althans dat zou zo moeten zijn. Een chronograaf is namelijk een nauwkeurig meetinstrument. Tijdens het Apollo 13 incident konden de astronauten met behulp van hun chronograaf horloge nauwkeurige metingen doen toen alle computers uitvielen. De rest is natuurlijk geschiedenis!

Dit is de praktische reden waarom veel piloten een chronograaf dragen. Het kan, zeker in geval van nood en uitvallen van elektronica een levensreddende functie hebben. Traditioneel dragen piloten een chronograaf horloge omdat dit meetinstrument (stopwatch) kan helpen bij navigeren wanneer de instrumenten in de cockpit zouden uitvallen. Uiteraard is dat tegenwoordig niet heel relevant meer maar daar vindt de chronograaf wel zijn historie!

Daarnaast moet het horloge duidelijk afleesbaar zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met de eventuele trillingen die kunnen ontstaan bij turbulentie.

Vandaar dat piloten horloges over het algemeen wat groter zijn en altijd een duidelijk contrast hebben op de wijzerplaat. De index aanduidingen en wijzers zijn wat prominenter aanwezig dan bij gewone (chronograaf) horloges, wat natuurlijk zorgt voor een goede afleesbaarheid.

Waterdicht horloge

Kiber® kiest voor veelal water resistente of waterdichte horloges. Hier zijn veel mogelijkheden in en de waterdichtheid wordt meestal weergegeven in ATM. Meestal is deze aanduiding terug te vinden aan de achterzijde van het horloge waardoor je kunt zien hoe waterdicht je horloge is.

De waterdichtheid wordt uitgedrukt in ATM (atmosfeer) 1 ATM komt grofweg overeen met 10meter diepte in het water.

We kennen verschillende waarden in waterdichtheid. In het overzicht hieronder wordt aangegeven welke waarden we kennen en waar elke waarde voor staat:

Waterdichtheidstabel

Kiber waterdichte horloges tabel

* Aan deze tabel kunnen geen rechten worden ontleend

Kiber® heeft zelfs modellen die een hogere waterdichtheid hebben dan hier aangegeven. Horloge modellen met 10ATM waterdichtheid en hoger hebben vaak een geschroefde kroon. Soms wordt er vanuit technische overwegingen bij een lagere waterdichtheid ook een schroefkroon gebruikt, bijvoorbeeld om de kroon stevig op de kast te laten aansluiten.

Kiber® adviseert altijd horloges met een lederen band niet bloot te stellen aan water. Leer krimpt en zet uit – zeker na contact met water.

Onderhoudstip(s) waterdicht horloge

Als je nu een Kiber® horloge hebt waar je mee het water in gaat, denk dan eens aan het volgende:

 • Controleer voor het te water gaan of het horloge één van bovenstaande aanduidingen heeft
 • Controleer hierna de stand van de (schroef) kroon – die moet volledig gesloten zijn
 • Voorkom harde klappen op -of in het water. Een duik in het water vanaf de kant van een zwembad geeft al gauw een piekdruk van meer dan 10ATM!
 • Gebruik de kroon en pouchoirs niet als het horloge nat is
 • Na contact met zout water het horloge met zoet water afspoelen, bij voorkeur het horloge niet afdrogen
 • Als het horloge voor service weg is gebracht, vraag dan altijd om een bewijs dat het horloge op waterdichtheid is getest
 • Ieder jaar dient het horloge op waterdichtheid te worden getest
 • Het horloge nooit blootstellen aan temperaturen van 60 graden Celsius of hoger
 • Vermijd contact met parfums, olie of andere vloeistoffen van dien aard

Bovenstaande tips zullen de levensduur van uw horloge zeker ten goede komen.

Horlogebanden

Horlogebanden zijn leverbaar in vele soorten, kleuren en maten. Veruit het meest gebruikt is de lederen band en dit heeft met name te maken met het draagcomfort.

Een horlogeband bepaald vaak het totaalbeeld van het horloge en is dus een wezenlijk onderdeel van het product.

1. Plastic horlogeband

Meestal de goedkoopste band. Voordeel is vaak dat deze banden van full colour opdruk te voorzien zijn. Hierdoor kan het horloge een uitstraling krijgen zoals bijvoorbeeld een Swatch® horloge heeft. Vaak worden de banden op maat gemaakt voor het horloge in kwestie en passen ze dus niet op andere horloges. Kiber® heeft geen modellen met een plastic horlogeband.

2. PU horlogeband (kunstleder)

PU of kunstleder heeft een lederlook uitstraling. De prijs is echter vele malen lager dan een echt lederen band. Soms is het bijna niet waarneembaar dat het een PU band betreft, dat komt omdat de binnenzijde van de band van leder wordt voorzien en de buitenzijde van bijvoorbeeld een glans laag. Deze oplossing wordt vaak gebruikt bij goedkopere horlogemodellen. Kiber® heeft geen modellen met een PU horlogeband.

3. Nylon (NATO) horlogeband

Nylon horlogebanden vinden we vaak terug bij outdoor horloges. Nylon heeft als eigenschap dat het niet snel vuil wordt goed schoon te maken is en dat het onder alle omstandigheden sterk blijft, dus ook bij een hoge vochtigheidsgraad. Veelal wordt de nylon band aan het horloge gelust, d.w.z. over de eerste push pin aan de kast, achter de kast langs en over de tweede push pin aan de kast. Dit kan omdat de band vaak uit één geheel bestaat.

Voordeel is dat als een van de pushpins breekt, het horloge niet verloren gaat. Met name voor watersporters belangrijk. Vaak zijn dit type nylon banden voorzien van een klittenbandsluiting zodat verliezen vrijwel onmogelijk is. Kiber® heeft geen horloges met een nylon horlogeband in de collectie, wel zijn veel modellen geschikt voor het plaatsen van een nylon (NATO) horlogeband

4. Lederen horlogeband

Bij lederen banden maken we onderscheid tussen Italiaanse en Chinese lederen banden. Veelal bepaald de soepelheid van de band het draagcomfort en dit wordt mede bepaald door de herkomst van het leder. Veel lederen banden worden gemaakt in Italië en ook in Belgie, vaak zijn deze soepel van aard en mooi van uitstraling door het dure leder wat wordt toegepast. Vaak worden Chinese banden ook gevuld met karton en Italiaanse met leder wat dus het bandje soepel houdt. T.o.v. de Chinese band is de Italiaanse en Belgische horlogeband vaak duurder en duurzamer. Kiber® heeft vrijwel alleen in Europa vervaardigde horlogebanden om de kwaliteit van het merk te waarborgen.

5. Metalen verchroomde of vergulde horlogeband

Het ziet eruit als roestvrijstaal maar dat is het niet. Omdat het meestal verchroomde of vergulde banden zijn zal de chroom of goudlaag door de zuurgraad van de huid snel van de band verwijderd zijn. Dit geeft dan een groene afscheiding op de huid.

Omdat de banden goedkoop zijn worden ze met name bij replica- en goedkopere horloges nogal eens aangeboden en dus niet bij Kiber®.

6. Roestvrijstalen horlogeband

Net als bij de horlogekasten is een roestvrijstalen horlogeband niet onderhevig aan roestvorming of kleurverandering.

Er is een onderscheid tussen gevouwen roestvrijstalen horlogebanden en massieve roestvrijstalen banden. De gevouwen roestvrijstalen banden zijn voordeliger en stralen dat ook uit. Veelal zijn deze lichter en soepeler van karakter dan de massieve roestvrijstalen band. Vaak bestaat een dergelijke band uit vele kleine schakels. Echter zijn ze vaak moeilijk op maat te maken door de constructie van de band en worden dus bij Kiber® niet toegepast.

De massieve roestvrijstalen band daarentegen geeft een luxe uitstraling aan het horloge en brengt het gewicht van het horloge flink omhoog. Verder zijn deze banden door het uitdrijven van penveertjes of schroefjes eenvoudig op maat te maken. Vaak bestaan de banden uit één geheel en is fijn afstelling via de sluiting mogelijk. Sommige roestvrijstalen banden zijn voorzien van een veiligheidsslot. De sluiting wordt dan nog eens extra geborgd met een afsluitbeugel.

Speciaal voor duikers worden de roestvrijstalen banden nog wel eens voorzien van een zgn. duiker extensie. Dit is een extra opvouwbare schakel in de sluiting. Zo is het mogelijk het horloge over een duikerspak te dragen zonder dat er schakels in de band gezet moeten worden.

Enkele tips voor horlogebanden

 • Voor alle uit één deel bestaande roestvrijstalen banden dient u rekening te houden met het feit dat zij vrijwel altijd op maat gemaakt dienen te worden alvorens zij gedragen worden. Dit in tegenstelling tot roestvrijstalen banden die uit 2 delen bestaan
 • Een lederen band voldoet aan standaardmaten. Zijn er mensen met een extra dikke pols dan moet u hier rekening mee houden omdat er niet altijd extra lange banden voorhanden zijn
 • Zwem niet met lederen banden. Hier worden ze niet mooier van en vaak krimpen ze bij het opdrogen en verandert de band van kleur

Kiber® levert al sinds 2005 horloges. Nog steeds krijgen wij vraag naar de horloges van het eerste uur, Kiber® brengt vaak niet modegevoelige en tijdloze horloges die een groot publiek aanspreken. Voor een eerlijke prijs.

De kennis en kunde van de mensen bij Kiber® zorgen voor een hoog serviceniveau en een heleboel tevreden klanten over de hele wereld. Het Nederlandse merk Kiber® is here to stay – over 20 jaar zijn we er nog.

Dankzij alle trouwe Kiber® klanten.