Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Automatisch horloge

Filter

Kleur wijzerplaat

Kleur band

Diameter

Breedte

Prijs

Materiaal band

Materiaal kast

Kleur wijzerplaat

Kleur band

Diameter

Breedte

Prijs

Materiaal band

Materiaal kast

Wat is eigenlijk een automatisch horloge?

Een automatisch horloge heeft een zelfopwindend mechanisme. Dat betekent dus dat het horloge automatisch wordt opgewonden door bewegingen van de pols, je hoeft het nog steeds mechanische horloge niet meer dagelijks zelf op te winden. Een rotor in het horloge zet de polsbewegingen in om een veer te spannen die het uurwerk automatisch opwindt.

Als je een automatisch horloge niet draagt zal het uiteindelijk stil staan. Bij de betere uurwerken kan het horloge van wel 24 tot 36 uur zonder beweging de juiste tijd aangeven! Dat noemen we een gangreserve. De gebruikte uurwerken in Kiber® horloges behoren tot de beste van de wereld en scharen zich dan ook in deze categorie.

De geschiedenis van het polshorloge

Patek Philippe is feitelijk de bedenker van het polshorloge aan het einde van de 19e eeuw. Het grappige is dat in die tijd een polshorloge meer gezien werd als dames sieraad. Heren droegen – als ze het konden betalen – voornamelijk een zakhorloge. Begin 20ste eeuw ging Louis Cartier zich bemoeien met de ontwikkeling van het polshorloge. Cartier gaf het horloge een lederen band waardoor de ontwikkeling van het polshorloge een luxere uitstraling kreeg.

Maar nog steeds was het zakhorloge bij heren op dat moment populairder. Pas tijdens de eerste wereldoorlog veranderde dat; tijdmeting werd extra belangrijk en voor met name officieren was het vervelend het horloge op het slagveld steeds uit de zak te toveren. Daarnaast was het uiterst gevaarlijk, want als je op je zakhorloge keek, lette je niet op de omgeving en was er een risico dat je door vijand te grazen genomen kon worden. Zo won het polshorloge snel terrein.

In die tijd waren polshorloges allemaal mechanisch en de eerste modellen werden met de hand opgewonden. Al snel werd er door ontwikkeld en kwam het zelf opwindend mechanisme op de markt. In die tijd heette dat een “gecompliceerd” horloge omdat het uurwerk een complicatie bevatte. Tegenwoordig gaat het gecompliceerde horloge door de volksmond als automatisch horloge.

Beste automatische horloges van Kiber®

De automatische horloges van Kiber® zijn kwalitatief van een zeer hoog niveau. Bij de ontwikkeling wordt altijd gelet op materiaalgebruik, design en gebruikersgemak. Voeg daar onze passie aan toe en je hebt alle sleutelwoorden voor ontwikkeling van onze horlogemodellen. Door te kiezen voor een automatisch horloge zijn batterijen overbodig, want het horloge wordt tenslotte automatisch mechanisch aangedreven.

Als je het dan ook goed bekijkt is een Kiber® automatisch horloge dus nog duurzaam ook!

Inspiratie

De inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe automatische horloge modellen van Kiber® komt overal vandaan. Autosport, motorsport, duiksport en mode zijn belangrijke bronnen voor de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het van origine Nederlandse horlogemerk Kiber® is stijlvol, trendy en kwalitatief hoogstaand!

Echter is onze werkelijke bron van inspiratie natuurlijk onze klant, dat ben jij! Niets is zo leuk complimenten en feedback te ontvangen op de door Kiber® ontwikkelde modellen.

Voordelen van automatische horloges

  • Geen batterijen in een Kiber® automatisch horloge, dus schone energie
  • Mechanisch automatische uurwerken hebben bij enig onderhoud een langere levensduur
  • Het horloge ‘leeft’, gebruikt u hem niet staat ie stil, als je hem weer gaat dragen gaat het horloge weer aan het werk voor je
  • De automatische horloges van Kiber® zijn duurzaam
  • Een Kiber® automatisch horloge is vooral mooi!

Over gangreserve

De Kiber® Automatische horloges kun je dus prima 1 tot 2 dagen wegleggen voordat het stil zal staan. Als ie uiteindelijk stil staat kun je het horloge weer activeren door hem eerst op tijd te zetten, dan éénmalig 10 tot  20 slagen op te winden. Dus helemaal automatisch is het uiteindelijk toch niet.

Draag je hem dan weer de hele dag dan zal de gangreserve door beweging van de pols weer optimaal zijn! Ga je ook voor stijl, kwaliteit en duurzaamheid? Kies dan voor Kiber®! We wensen je dan ook veel plezier met de automatisch horloges van Kiber®!

Over afwijkingen in tijdsaanduiding van automatische uurwerken

Automatische horloges zijn nooit zo secuur als quartzhorloges. Het uurwerk is tenslotte mechanisch. De afwijking is sterk afhankelijk van een aantal factoren; de afstelling, het aantal bewegingen van de pols, de spanning van de veer die ervoor zorgt dat het uurwerk loopt en het soort uurwerk. In de regel mogen onze uurwerken tussen de 15 en 30 seconden afwijken per dag. De praktijk leert dat het meestal rond de 10 tot 15 seconden zal bedragen. Voor lopen mag, achterlopen niet, dat duidt vaak op achterstallig onderhoud. Kiber® regelt zijn uurwerken af op ca. +15 seconden per dag. Zo zitten we altijd safe.