Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Bronzen horloges

Kiber® maakt horloges overwegend in roestvrijstaal. Horlogekasten gemaakt van roestvrijstaal verkleuren en oxideren niet en zijn zeer duurzaam. Of we ze nu zwarte, een gouden of rosé gouden kleur geven, vrijwel zonder uitzondering maken we deze van roestvrijstaal. Nu hebben wij echter een compleet nieuwe collectie toegevoegd aan ons assortiment. Kiber® introduceert een geheel nieuwe collectie bestaande uit bronzen horloges.

Filter

Kleur wijzerplaat

Kleur band

Diameter

Prijs

Materiaal band

Materiaal kast

Kleur wijzerplaat

Kleur band

Diameter

Prijs

Materiaal band

Materiaal kast

Wat is brons

Brons is een legering van koper en tin. Het tingehalte bepaalt de kleur van het brons en het lijkt bij de nieuwe bronzen horloges van Kiber® een beetje op mat goud. Zoals je weet is Kiber® een oer Hollands horlogemerk (opgericht in 2005) en brons past daar goed bij. Brons werd namelijk het eerst gebruikt in de Lage Landen in de oudheid, de herkomst van brons ligt dus vlakblij Nederland.

Bronzen horloges zijn taai en corrosiebestendig en leent zich uitstekend om er mooie vormen aan te geven. Vroeger werden kerk klokken vervaardigd uit brons. Vaak is hiervoor het tingehalte wat hoger om de stevigheid te waarborgen. Maar ook standbeelden zijn vaak van brons gemaakt. Het is eigenlijk een beetje een vergeten materiaal voor horloges.

Bronzen horloges vallen op, dat is zeker een niet alledaags verschijnsel!

Kiber bronze horloge groen detail

Bronzen horloges combineren

Het mooie van de kleur brons is dat deze uitstekend te combineren is met bijzondere chique kleuren als bruin, groen en blauw. Maar ook zwart zorgt ervoor de horlogekast van onze bronzen horloges er echt uitspringt!

Onze bronzen horloges hebben een rijke uitstraling en zijn stuk voor stuk een echte eye catchers. Daarnaast leeft de kleur. Onder iedere hoek en licht kleurt ie een klein beetje anders, zonder zijn echte allure te verliezen.

Verschillende modellen

Kiber® voert momenteel 3 bronzen horloges, twee modellen met automatisch uurwerk en een bronskleurig model met chronograaf uurwerk.

De laatste trend met bronzen horloges en bronskleurige horloges komt overwaaien uit Italië, het land waar Kiber® een warme band mee heeft. Veel van de modellen van Kiber® komen uit de Italiaanse designstudio’s. Alleen zo weten we het allernieuwste aan onze klanten te kunnen presenteren en wordt er altijd gelet op draagcomfort gecombineerd met een prachtig design.