Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Chrono

Filter

Kleur wijzerplaat

Kleur band

Diameter

Breedte

Prijs

Materiaal band

Materiaal kast

Kleur wijzerplaat

Kleur band

Diameter

Breedte

Prijs

Materiaal band

Materiaal kast

Wat is een chrono oftewel Chronograaf?

Een chrono is vaak van buitenaf te herkennen aan meer dan 1 knop aan de buitenkant van de kast, vaak 2 extra knoppen, wat het totaal op 3 brengt. Een chronograaf is eigenlijk niets anders dan een tijdmetingsfunctie, vergelijkbaar met een stopwatch. Je kunt de stopwatch functie op het horloge bedienen door de starten, stoppen en resetten.

Ook de Kiber® chrono horloges hebben dus in totaal 3 knoppen en dus ook een stopwatch als extra functie. Hiermee meet je bijvoorbeeld jouw eigen rondetijden tijdens het hardlopen of je houd je zelf de rondentijden bij tijdens het autoracen. Het horloge ziet er niet alleen geavanceerd uit maar is ook extreem nauwkeurig. Er is natuurlijk weer onderscheid te maken in mechanische en quartz chronografen; vooralsnog heeft Kiber® mechanische en quartz chronograaf modellen – eigenlijk is dat de grootste groep horloges van Kiber®.

Chronometer

Verwar een chronograaf horloge niet met een chronometer. Dit is namelijk een gecertificeerd uurwerk die voldoet aan een vastgestelde standaard nauwkeurigheid conform de opgestelde normen en meetwaarden door het Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC) instituut.

Historie

Het woord chronograaf komt voort uit het Grieks: chronos (tijd) en graph (schrijven). De voorloper van een huidige chrono watch is in 1821 uitgevonden door de Franse klokkenmaker Nicolas Mathieu Rieussec (1781 – 1852). De chrono horloges wonnen pas aan populariteit rond 1900, met name in de luchtvaartindustrie waar nauwkeurige tijdsmeting natuurlijk cruciaal is. Al snel volgde ook de scheepvaart industrie en werd de chronograaf watch ook in de sportwereld ontdekt. Uiteraard in die tijd nog allemaal mechanisch.

Toen Seiko in 1969 het eerste quartzhorloge op de wereld bracht, veranderde de invalshoek natuurlijk snel. Men was al jaren bezig met het steeds nauwkeuriger maken van de mechanische chronograaf metingen maar hier konden de ontwerpers niet tegenop. De productie van mechanische chrono horloges kreeg echter een boost toen president Eisenhouwer stelde dat iedere testpiloot én astronaut werkend voor Nasa een mechanisch chronograaf horloge moesten dragen.

Tijdens het Apollo 13 incident konden de astronauten met behulp van hun chronograaf horloge nauwkeurige metingen doen toen alle computers uitvielen. De rest is natuurlijk geschiedenis! Dit is de praktische reden waarom veel piloten een chronograaf dragen. Het kan, zeker in geval van nood en uitvallen van elektronica een levensreddende functie hebben.

Hoe werkt een chronograaf van Kiber®

Er zijn verschillende functies mogelijk op een chronograaf. Dat komt omdat er verschillende chronograaf uurwerken beschikbaar zijn. Sommige hebben 1/100ste seconden functie, anderen hebben o.a. een 24 uur aanduiding, weer anderen hebben weer een half uur aanduiding. Dat verschilt dus nogal. Vaak kun je op de details van de wijzerplaat zien welke functies het chronograaf horloge heeft.

In elk geval is de bediening wel vaak (niet altijd!) hetzelfde; de chronograaf activeer je door de bovenste knop in te drukken, je stopt hem weer door dezelfde knop in te drukken. Als je dan de onderste knop indrukt, reset de chronograaf. Soms zijn er meer functies mogelijk, zoals tussentijdse metingen of een tachymeter functie, waarmee je snelheden van objecten kunt meten.

Sommige chronograaf horloges werken met de grote seconden wijzer als aanduiding van de gemeten tijd, steeds vaker zie je ook dat één van de kleine wijzers gebruikt wordt hiervoor. Check dus goed welk uurwerk we gebruiken bij het horloge wat je hebt gekocht, want de werking verschilt per uurwerk. Nu komt het voor dat het reset punt van de seconden wijzer van de chronograaf verloopt, niet alleen bij Kiber® maar ook bij alle andere merken die quartz chronograaf uurwerken gebruiken.

Als je hier klikt, kom je bij de oplossing:

 

Kiber® chronograaf collectie

De chronograaf collectie van Kiber® is de meest uitgebreide collectie. Het merk Kiber® is het meest te herkennen in deze groep. De sportieve en soms ook klassieke uitstraling van het merk passen uitstekend bij de productgroep chronografen. De liefde voor racen, snelheid en tijdsmeting horen natuurlijk allemaal bij een horloge met chronograaf functie. Kijk, geniet en bestel de mooiste Kiber® chronograaf horloge!

Inspiratie

De inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe chronografen van Kiber® komt overal vandaan. Autosport, motorsport, ruimtevaart en mode zijn belangrijke bronnen voor de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het van origine Nederlandse horlogemerk Kiber® is stijlvol, trendy en kwalitatief hoogstaand!

Voordelen van de Kiber® chronografen

  • Accuraat en betrouwbare metingen
  • Stopwatch functie
  • Stoere uitstraling
  • Een Kiber® chronograaf horloge is vooral mooi!

Ga je ook voor stijl, kwaliteit en perfectie? Kies dan voor een Kiber® chronograaf! We wensen je dan ook veel plezier met de kwaliteitshorloges van Kiber®!

Op al onze chronograaf uurwerken verlenen wij 24 maanden fabrieksgarantie.