Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Duikhorloges

Filter

Kleur wijzerplaat

Kleur band

Diameter

Breedte

Prijs

Materiaal band

Materiaal kast

Kleur wijzerplaat

Kleur band

Diameter

Breedte

Prijs

Materiaal band

Materiaal kast

Hoe werkt een duikersring op een duikhorloge?

Een duikhorloge ziet er op het eerste gezicht stoer uit. Maar wat doen die cijfers op die ring (bezel) rondom het glas. En waarom kun je de bezel eigenlijk alleen linksom draaien? Die draairing op je duikhorloge is een duikersring. Soms zit ie er puur ter decoratie. Een echt duikhorloge kan niet zonder duikersring. Door de duikcomputers lijkt het misschien een achterhaald instrument, maar niets is minder waar. Mechaniek werkt namelijk altijd! Dan is het prettig te weten hoe een duikersring functioneert!

Bij het duiken wil je weten hoe lang je onder water bent in verhouding tot de hoeveelheid perslucht die je bij je hebt. Dat is eenvoudig te meten met een duikhorloge met duikersring.

Hoe werkt het?

Eerst registreer je voor je zelf voor hoe lang perslucht je meeneemt onder water. Je draait de duikersring zover totdat hij gelijk staat met de minutenwijzer van je horloge. Daarna ga je pas het water in. Tijdens het duiken kun je dan precies zien hoeveel tijd je nog hebt voordat je perslucht op is.

Daarom kan de duikersring alleen naar links draaien. Zou je hem per ongeluk verdraaien dan zit je altijd safe. Je zou dan – als je het niet in de gaten zou hebben dat je de ring hebt verdraaid – altijd te vroeg naar boven komen met voldoende perslucht en dus altijd veilig zijn. Zou de ring ook naar rechts kunnen draaien dan is dat juist het tegenovergestelde, je zou dan perslucht tekort hebben, vandaar dat de ring alleen naar links kan draaien. En alle elektronica ten spijt, een echte duiker draagt altijd een duikhorloge bij zijn elektronica want zekerheid gaat boven alles.

wat maakt een horloge waterbestendig

De pakkingen, gemaakt van rubber, siliconen, nylon of teflon, beschermen de horlogekast tegen indringend vocht of damp. De pakkingen zitten rond het glas, het achter deksel en de kroon. Daarnaast moet het materiaal van de kast stevig genoeg zijn om waterdruk te weerstaan zonder te vervormen.

Een schroefbare achter deksel, of een vormdeksel met schroeven dichten een horloge beter af tegen vocht.

Een kroon die vastgeschroefd kan worden, zorgt ervoor dat stoten tegen de kroon geen nadelige gevolgen heeft voor de waterdichtheid.

Gradaties van waterbestendigheid

In de praktijk kunnen globaal genomen de volgende gradaties in waterbestendigheid worden onderscheiden:

Geen symbool of vermelding
Niet bestendig tegen water. Kijk dus zelfs uit voor spat- en regenwater of transpiratievocht!

3 ATM / 3 bar
Waterresistant – 30 meter: Dit horloge is bestand tegen spatwater bij handen wassen, regen of transpiratievocht. Dit horloge is niet geschikt om onder te dompelen of om mee te zwemmen.

5 ATM / 5 bar
Waterresistant – 50 meter: Dit horloge is bestand tegen douchewater. Niet bestand tegen (grote)waterdruk en je kunt er dus niet mee duiken of snorkelen.

10 ATM / 10 bar
Waterresistant -100 meter: Dit horloge is bestand tegen water bij de meeste vormen van watersport, zoals zwemmen, duiken in het zwembad, snorkelen of zeilen, als er geen sprake is van grote temperatuurverschillen. Dit horloge is niet geschikt voor recreatie- of diepzeeduiken.

20 ATM / 20 bar
Waterresistant – 200 meter: Dit horloges is bestand tegen water bij alle vormen van watersport en recreatieduiken (tot ca. 30 meter).

100 ATM / 100 bar
Waterresistant – 1.000 meter: Dit horloge is geschikt voor diepzeeduiken.‍

200 ATM / 200 bar
Waterresistant – 2.000 meter: Dit horloge is geschikt voor diepzeeduiken.‍

Design en topkwaliteit

De Duikhorloges van Kiber® moeten passen in het modebeeld van nu maar nog belangrijker is de kwaliteit die uitmuntend is. Liever iets langer doorsparen en echt iets moois kopen heeft de voorkeur bij veel jonge sportieve mannen.

Design en topkwaliteit

De duikhorloges van Kiber® moeten passen in het modebeeld van nu maar nog belangrijker is de kwaliteit die uitmuntend is. Liever iets langer doorsparen en echt iets moois kopen heeft de voorkeur bij veel jonge sportieve mannen.

Het assortiment van de Kiber® duikhorloges

Kiber® watches heeft diverse duikhorloges. Of het nu gaat om automaten, chronografen of quartz horloges, het is allemaal verkrijgbaar bij Kiber® watches. Ook horlogebanden zijn er in diverse uitvoeringen. Wel zo stijlvol als alles goed op elkaar aansluit!

Kiber® gelooft in de lange termijn

Merken komen vaak snel, worden kort héél groot en verdwijnen dan in een nog hoger tempo. Kiber® bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar. En over 20 jaar zijn wij er nog. Dat is een belangrijke doelstelling van dit oer Hollandse horloge merk. Dan kan alleen als je klantvriendelijk bent en topkwaliteit levert.

Duikhorloges ontwikkelen is topsport!

Modellen ontwikkelen voor Kiber® is een groot plezier, het dragen ervan moet een nog groter plezier zijn. Kiber® besteedt dan ook veel aandacht aan ontwerp, productie en kwaliteitscontrole van de horloge collectie. Kiber® zoekt bij het ontwerp altijd naar de beste materialen om een horloge te maken en combineert dat met een eerlijke prijsstelling. Value for money, daar wordt iedereen blij van, geloven wij.

De klant is Koning!

De klant staat bij ons op 1, je kunt ons ook altijd gewoon bellen of e-mailen als je een vraag hebt, bij Kiber® krijg je altijd een persoonlijk reply. Niet van een machine maar gewoon van een gepassioneerd medewerker van ons mooie merk.

Onze state-of-the-art webshop ondersteunt primair de positionering en verkoop van ons merk, wij zijn echt één van de eerste merken die zich in het verleden reeds volledig hebben gericht op internet verkoop, dat doen we als gezegd namelijk al sinds 2008!

De volgende stap van Kiber®

Nu is het tijd voor the next level. Nieuwe mensen, een groter, jonger en dynamisch team, een nieuwe webshop, nieuwe modellen, zelfs een nieuw logo voor alle nieuwe modellen die eraan komen en een zeer select gezelschap van selfsupporting dealers moeten gaan zorgen voor de verdere groei van het Nederlandse merk Kiber®. De Zwitserse herenhorloges zijn voor Kiber® een steeds belangrijker segment geworden. Met name uitstraling en topkwaliteit van de uurwerken zijn hier belangrijke uitgangspunten.

Inspiratie is belangrijk bij de ontwikkeling van Duikhorloges

De inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe (Zwitserse) herenhorloge modellen van Kiber® komt overal vandaan. Autosport, motorsport, duiksport en mode zijn belangrijke bronnen voor de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het van origine Nederlandse horlogemerk Kiber® is stijlvol, trendy en kwalitatief hoogstaand!

Echter is onze werkelijke bron van inspiratie natuurlijk onze modebewuste klant. Niets is zo leuk complimenten en feedback te ontvangen op de door Kiber® ontwikkelde modellen.