Kiber watches logo wit
Gratis verzending Nederlands horlogemerk 100% niet goed geld terug garantie Al 15 jaar een begrip​

Kiber Avionics RVS Zwart

REF: 7010/1070SS

325,-

Beschikbaarheid: Op voorraad

Het ontwerp van dit horloge is geïnspireerd op de instrumenten die gebruikt worden in de luchtvaart.

Eigenschappen

Kast

Materiaal
RVS
Diameter
47 mm
Hoogte
15mm
Lunette
(n.v.t.)
Glas
Mineraal
Waterdichtheid
5ATM

Wijzerplaat

Kleur
Zwart
Indicatoren
Uren, minuten en seconden

Band

Kleur
(n.v.t.)
Materiaal
Sluiting
RVS

Uurwerk

Fabrikant
Miyota
Kaliber
6S10 met datum

Kiber Avionics RVS Zwart

Over de Kiber Avionics RVS Zwart

De Kiber Avionics RVS Zwart is één van de prominente horloges in de collectie. Deze Kiber Avionics RVS Zwart wordt geleverd met een stoere zwarte lederen horlogeband met de herkenbare metalen studs aan de bovenzijde van de horlogeband.  Voor de liefhebber is de Kiber Avionics ook in andere variaties te verkrijgen zoals met een prachtige bruin lederen horlogeband, zwart lederen horlogeband of met een massieve roestvrijstalen horlogeband en blauwe wijzerplaat.

Deze variant is ontworpen met een zwarte wijzerplaat waarbij de chronografen verticaal en vanuit links uitgelijnd zijn. De bovenste en onderste chronografen zijn hierbij uitgevoerd in Sunray wat een mooie glimmende glans geeft. Dit accentueert de chronograaf ogen op een gedistingeerde manier. Herkenbaar aan de Kiber Avionics RVS Zwart is de lange seconden wijzer. Deze is 2x zo lang als de uren en minuten wijzer en bestrijkt de hele wijzerplaat.

Bij het activeren van de chronograaf geeft dat het effect van een radar, een grappig én opvallend detail. Bij deze zwarte versie hebben we deze wijzer ook nog eens rood/wit gekleurd en hebben bedacht dat dit de bovenzijde zou moeten zijn als de chronograaf in ruststand staat. Tweede kenmerk is de opvallende kroon. De kroon zorgt voor een eenvoudige bediening van het horloge en geeft de Kiber Avionics RVS Zwart een echte piloten look!

Historie van een chronograaf:

Het woord chronograaf komt voort uit het Grieks: chronos (tijd) en graph (schrijven). De voorloper van de huidige chronograaf is in 1821 uitgevonden door de Franse klokkenmaker Nicolas Mathieu Rieussec (1781 – 1852). De chronograaf won pas aan populariteit rond 1900, met name in de luchtvaartindustrie waar nauwkeurige tijdsmeting natuurlijk cruciaal is. Al snel volgde ook de scheepvaart industrie en werd de chronograaf ook in de sportwereld ontdekt. Uiteraard in die tijd nog allemaal mechanisch.

Toen Seiko in 1969 het eerste quartz horloge op de wereld bracht, veranderde de invalshoek natuurlijk snel. Men was al jaren bezig met het steeds nauwkeuriger maken van de mechanische chronograaf metingen maar hier konden de ontwerpers niet tegenop. De productie van mechanische chronograaf horloges kreeg echter een boost toen president Eisenhouwer stelde dat iedere testpiloot én astronaut werkend voor Nasa een mechanisch chronograaf horloge moesten dragen.

Tijdens het Apollo 13 incident konden de astronauten met behulp van hun chronograaf horloge nauwkeurige metingen doen toen alle computers uitvielen. De rest is natuurlijk geschiedenis! Dit is de praktische reden waarom veel piloten een chronograaf dragen. Het kan, zeker in geval van nood en uitvallen van elektronica een levensreddende functie hebben.

Wat is een pilotenhorloge?

Eerst even een korte uitleg over wat een piloten horloge is en waar het design van de Kiber Avionics RVS Zwart vandaan komt. Een pilotenhorloge is eigenlijk altijd een chronograaf. Althans dat zou zo moeten zijn. Een chronograaf is namelijk een nauwkeurig meetinstrument. Traditioneel dragen piloten een chronograaf horloge omdat dit meetinstrument (stopwatch) kan helpen bij navigeren wanneer de instrumenten in de cockpit zouden uitvallen. Uiteraard is dat tegenwoordig niet heel relevant meer maar daar vindt de chronograaf wel zijn historie!

Daarnaast moet het horloge duidelijk afleesbaar zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met de eventuele trillingen die kunnen ontstaan bij turbulentie. Vandaar dat piloten horloges over het algemeen wat groter zijn en altijd een duidelijk contrast hebben op de wijzerplaat. De index aanduidingen en wijzers zijn wat prominenter aanwezig dan bij gewone (chronograaf) horloges, wat natuurlijk zorgt voor een goede afleesbaarheid.

Daarnaast valt een piloten horloge op door grote kroon. Aangezien piloten vroeger dikke handschoenen aan hadden die hun beschermde tegen de vrieskou konden ze hun horloge toch nog verzetten met deze handschoenen aan. Dit is met de Kiber Avionics RVS Zwart dan ook onze ode aan de luchtvaartindustrie.

Uitgelicht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Anderen bekeken ook

Kiber Avionics RVS Blauw

DIAMETER: 47 mm

REF: 7010/1072SS

325,-
Kiber Iluma RVS

DIAMETER: 42 mm

REF: 3010/1052

195,-
Kiber Retro Sub Pepsi

DIAMETER: 40,5 mm

REF: 9110/1076

195,-
Kiber Proxima brons zwart

DIAMETER: 42 mm

REF: 1070/1032

206,50