Gratis verzending Meer dan 15 jaar ervaring​ 100% niet goed geld terug garantie De beste service

Kiber Fortezza Rosé Gold

REF: 7100/1066

175,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Kiber Fortezza Rosé Gold is een prachtig robuust horloge met zijn diameter van 47mm. De bijpassende lederen band met metalen studs complimenteert het design.

Eigenschappen

Kast

Materiaal
RVS (Rose goud)
Diameter
47 mm
Hoogte
15mm
Lunette
(n.v.t.)
Glas
Mineraal
Waterdichtheid
3ATM

Wijzerplaat

Kleur
Indicatoren
Uren, minuten en seconden

Band

Kleur
Bruin
Materiaal
Leer
Sluiting
RVS (Rose Goud)

Uurwerk

Fabrikant
Miyota Citizen
Kaliber
OS10

Kiber Fortezza Rosé Gold

Kiber Fortezza Rosé Gold

De Kiber Fortezza Rosé Gold behoeft enige vooraankondiging. Fortezza is een kleine gemeente in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol. Het plattelandsdorp heeft eigenlijk ook een Duitse naam: Franzenfeste. De Fortezzini, zoals de inwoners worden genoemd, is een trots volk. En terecht, het strategisch belangrijke dorp zal vanaf 2025 het eindpunt worden van de Brenner -basistunnel, een ca. 64 kilometer lange spoorwegtunnel die onder de Brennerpas zal worden aangelegd.

De plaats Fortezza ligt gelegen aan een stuwmeer met een oppervlakte van ca. 23 ha. en op ca. 1 kilometer afstand van het pittoreske dorp ligt het machtige Fort Fortezza wat stamt uit 1832. Fort Fortezza werd gebouwd door Oostenrijk – Hongarije om vijandelijke aanvallen van het zuidelijk gelegen landschap te voorkomen. Door de strategische ligging, de hoge machtige muren is het fort nooit daadwerkelijk aangevallen. Op deze solide omgeving is het ontwerp van de Kiber Fortezza Rosé Gold geïnspireerd. De Kiber Fortezza Rosé Gold chronograaf was het eerste quartz chronograaf model wat Kiber® in 2005 op de markt bracht.

De Kiber Fortezza Rosé Gold heeft een robuuste roestvrijstalen kast en meet maar liefst 47mm en is afgewerkt met 2 RVS pouchoirs voor het bedienen van de chronograaf en een kroon voor de bediening van het horloge. De kast meet maar liefst 15mm in de hoogte (inclusief glas) waardoor het met recht een “dikke” klok genoemd mag worden. De chronograaf heeft een grote secondewijzer, een uur aanduiding en zelfs een 12 uur aanduiding voor langere tijdsmetingen. Zeer herkenbaar is de robuuste, met metalen studs afgewerkte extra lange lederen band, welke aan de zijde van de gesp sluiting nog eens bezet is met een extra metalen passant.

Het uurwerk komt ook bij dit model van Miyota, een volle dochter van Citizen. Betrouwbaarheid van deze uurwerken is door de jaren bewezen en het behoeft geen betoog dat Kiber® alleen kiest voor betrouwbaarheid. De Kiber® Fortezza chronograaf heeft een zwartkleurige wijzerplaat en een Arabische cijfer aanduiding op ieder uur. De wijzers zijn luminescent en lekker groot van maat zodat tijd aflezen eenvoudig is.

De historie van de chronograaf:

Het woord chronograaf komt voort uit het Grieks: chronos (tijd) en graph (schrijven). De voorloper van de huidige chronograaf is in 1821 uitgevonden door de Franse klokkenmaker Nicolas Mathieu Rieussec (1781 – 1852). De chronograaf won pas aan populariteit rond 1900, met name in de luchtvaartindustrie waar nauwkeurige tijdsmeting natuurlijk cruciaal is. Al snel volgde ook de scheepvaart industrie en werd de chronograaf ook in de sportwereld ontdekt. Uiteraard in die tijd nog allemaal mechanisch.

Toen Seiko in 1969 het eerste quartzhorloge op de wereld bracht, veranderde de invalshoek natuurlijk snel. Men was al jaren bezig met het steeds nauwkeuriger maken van de mechanische chronograaf metingen maar hier konden de ontwerpers niet tegenop. De productie van mechanische chronograaf horloges kreeg echter een boost toen president Eisenhouwer stelde dat iedere testpiloot én astronaut werkend voor NASA een mechanisch chronograaf horloge moesten dragen.

Tijdens het Apollo 13 incident konden de astronauten met behulp van hun chronograaf horloge nauwkeurige metingen doen toen alle computers uitvielen. De rest is natuurlijk geschiedenis! Dit is de praktische reden waarom veel piloten een chronograaf dragen. Het kan, zeker in geval van nood en uitvallen van elektronica een levensreddende functie hebben.

Specs Kiber Fortezza Rosé Gold:

Uurwerk: Quartz chronograaf uurwerk
Herkomst: Japan
Kaliber: OS10 met datum
Positie datum aanduiding: op 4 uur
Kast: roestvrij staal 316L
Diameter kast: 47mm
Hoogte kast: 15mm (incl.glas)
Achterkant kast: roestvrij staal
Water resistent (ATM): 3ATM/30m
Wijzerplaatkleur: zwart
Glas: mineraal glas
Band: leder met metalen studs, extra metalen passant en roestvrijstalen gesp sluiting
Garantietermijn: 24 maanden op het uurwerk

 

Uitgelicht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Anderen bekeken ook

Kiber Proxima groen

DIAMETER: 42 mm

REF: 1070/1034

295,00
Kiber Retro Sub Pepsi

DIAMETER: 40,5 mm

REF: 9110/1076

195,00
Kiber Retro Sub Zwart

DIAMETER: 40,5 mm

REF: 9110/1078

195,00
Kiber Avionics RVS Blauw

DIAMETER: 47 mm

REF: 7010/1072SS

325,00