Kiber watches logo wit
Gratis verzending Nederlands horlogemerk 100% niet goed geld terug garantie Al 15 jaar een begrip​

Kiber Proxima brons zwart

REF: 1070/1032

206,50

Proxima Centauri  is de ster die zich het dichtst bij het zonnestelsel bevindt. De Kiber Proxima zwart zit het dichtst bij het toekomstige doel van het merk, ontwerpen van nieuwe modellen én je nog meer onderscheiden van de andere merken. Kiber® Proxima is het eerste bronzen horloge in een serie van 4 verschillende en toonaangevende kleuren.

Eigenschappen

Kast

Materiaal
Brons
Diameter
42 mm
Hoogte
16mm
Lunette
Draaibaar
Glas
Saffierglas
Waterdichtheid
30ATM

Wijzerplaat

Kleur
Zwart
Indicatoren
Uren, minuten, seconden en datum

Band

Kleur
Zwart
Materiaal
Leer
Sluiting
Brons

Uurwerk

Fabrikant
(n.v.t.)
Kaliber
NH 35

Kiber Proxima brons zwart

Kiber Proxima zwart

Proxima Centauri  is de ster die zich het dichtst bij het zonnestelsel bevindt. De Kiber Proxima zwart zit het dichtst bij het toekomstige doel van het merk, ontwerpen van nieuwe modellen én je nog meer onderscheiden van de andere merken. De Kiber Proxima zwart is het eerste bronzen horloge in een serie van 4 verschillende en toonaangevende kleuren. Bij dit model is gekozen om de band altijd in kleur te laten zijn met de wijzerplaat. Dus het bruine model heeft eenzelfde kleur horlogeband. Zo ook voor het blauwe en groene model. Dit maakt het horloge rustig om de pols en tegelijkertijd opvallend genoeg om zich te onderscheiden van de massa.

De horlogekast:

De horlogekast van de Kiber Proxima zwart is gemaakt van brons en meet ca. 42mm in doorsnede. Brons is een legering van koper en tin. Het tingehalte bepaalt de kleur van het brons en het lijkt bij de nieuwe Kiber® modellen een beetje op mat goud. Zoals je weet is Kiber® een oer Hollands horlogemerk en brons past daar goed bij. Brons werd namelijk het eerst gebruikt in de Lage Landen in de oudheid, de herkomst van brons ligt dus vlakblij Nederland. Brons is taai en corrosiebestendig en leent zich uitstekend om er mooie vormen aan te geven.

Vroeger werden kerk klokken vervaardigd uit brons. Vaak is hiervoor het tingehalte wat hoger om de stevigheid te waarborgen. Maar ook standbeelden zijn vaak van brons gemaakt. Het eigenlijk een beetje een vergeten materiaal voor horloges. Een bronskleurige horlogekast valt op, dat is zeker een niet alledaags verschijnsel! De horloges krijgen met brons een rijke uitstraling en zijn stuk voor stuk een echte eye catchers. Daarnaast leeft de kleur. Onder iedere hoek en licht kleurt ie een klein beetje anders, zonder zijn echte allure te verliezen.

Het uurwerk:

De Kiber Proxima zwart wordt aangedreven door een betrouwbaar Japans automatisch uurwerk zonder modificering. Dat betekent dat we bij onverhoopte reparaties altijd onderdelen kunnen krijgen in de stock market.  Het uurwerk heeft ter hoogte van 3 uur een datumaanduiding. De automatische horloges van Kiber® zijn kwalitatief van een zeer hoog niveau. Bij de ontwikkeling wordt altijd gelet op materiaalgebruik, design en gebruikersgemak. Voeg daar onze passie aan toe en je hebt alle sleutelwoorden voor ontwikkeling van onze horlogemodellen. Door te kiezen voor een automatisch horloge zijn batterijen overbodig, want het horloge wordt tenslotte automatisch mechanisch aangedreven. Als je het dan ook goed bekijkt is een Kiber® automatisch horloge dus nog duurzaam ook!

Voordelen van automatische horloges

  • Geen batterijen in een Kiber® automatisch horloge, dus schone energie
  • Mechanisch automatische uurwerken hebben bij enig onderhoud een langere levensduur
  • Het horloge ‘leeft’, gebruikt u hem niet staat ie stil, als je hem weer gaat dragen gaat het horloge weer aan het werk voor je
  • De automatische horloges van Kiber® zijn duurzaam
  • Een Kiber® automatisch horloge is vooral mooi!

Over gangreserve

De Kiber Proxima zwart kun je dus prima 1 tot 2 dagen wegleggen voordat het stil zal staan. Als ie uiteindelijk stil staat kun je het horloge weer activeren door hem eerst op tijd te zetten, dan éénmalig 10 tot 20 slagen op te winden. Dus helemaal automatisch is het uiteindelijk toch niet. Draag je hem dan weer de hele dag dan zal de gangreserve door beweging van de pols weer optimaal zijn!

Onze kleuren:

Het mooie van een brons kleur is dat deze uitstekend te combineren is met bijzondere chique kleuren als bruin, groen en blauw. En ook zwart zorgt ervoor de horlogekast er echt uitspringt! De Kiber® Proxima is leverbaar in 4 kleuren, nou ja eigenlijk 3 als je zwart geen kleur noemt. De Kiber Proxima zwart is natuurlijk de meest bekende. Het grote contrast tussen de kastkleur en de band zorgt ervoor dat het horloge echt opvalt.

De bruine kleur maakt de kast wat minder opvallend maar een geheel bruin gekleurd horloge zie je natuurlijk ook niet zoveel.

Voor het blauwe exemplaar hebben we gekozen voor “midnight blue”. Zeg maar een donkerblauwe kleur welke uitstekend bij je jeans past. De meest bijzondere verschijning is wel het groene exemplaar.

Dit “bosgroene” is een echte eyecatcher, niet veel merken durven een geheel groen horloge te maken. Wij durven dat wel en we zijn er berentrots op!

Details van de Kiber Proxima zwart:

Bij het ontwerp van het horloge is speciale aandacht besteed aan het design. De kroon heeft de vorm van een moer en is dus achtkantig in plaats van gewoonlijk rond. De wijzerplaat heeft opvallende lichtgevende en opgelegde index aanduidingen, die je eigenlijk overdag al flink aanstaren. Het spreekt voor zich dat je in de avonduren lang plezier hebt van een duidelijke lichtgevende tijdsaanduiding. En tenslotte het glas. Voor dit model is gekozen voor een bollend mineraal glas met saffier coating. Het glas is helder en omdat ie wat bollend is geeft dat een mooi lichteffect op de wijzerplaat. Kortom, de Kiber Proxima zwart is voor diegene die zich wil onderscheiden, wellicht wat voor jou!

Uitgelicht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Anderen bekeken ook

Kiber Retro Sub Pepsi

DIAMETER: 40,5 mm

REF: 9110/1076

195,-
Kiber Iluma RVS

DIAMETER: 42 mm

REF: 3010/1052

195,-
Kiber Proxima brons bruin

DIAMETER: 42 mm

REF: 1070/1030

206,50
Kiber Elements brons zwart

DIAMETER: 42 mm

REF: 1070/1036

174,30