Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

22mm horlogeband

Horlogebanden hebben verschillende soorten aansluitingen. De maat wordt vaak bepaald door de grootte van de kast. Het meest gebruikte exemplaar bij Kiber® is de 22mm horlogeband. Hierbij is de 22mm de maat van de aansluiting op de kast. De 22mm horlogeband past precies tussen lugs van de horlogekast en wordt bevestigd met pushpins. Leder leeft. Dat wil zeggen dat het verkleurt, uitzet en krimpt!

Omdat een 22mm horlogeband redelijk breed is en dus door invloeden van buitenaf – met name vocht – kan krimpen kiezen we er soms voor om de pushpin van de 22mm horlogeband te bevestigen met een breekpin. Dat zorgt voor een nog betere bevestiging van je 22mm horlogeband! Deze pins zijn – zoals het woord al zegt – alleen te verwijderen door ze te breken.

Onderhoud van een 22mm horlogeband

Wij adviseren niet te zwemmen of douchen met een leden band. De ervaring leert dat de band daarvan verkleurt en dus ook krimpt! Dat gebeurt dus ook bij de aansluiting aan de kast. Het gevolg daarvan is dat de horloge band eenvoudig van de kast springt met als gevolg dat het horloge mogelijk op de grond valt. Vandaar dus de breekpin.

Maak de Kiber® horlogeband met enige regelmaat schoon. Horlogebanden kunnen bestaan uit verschillende soorten materialen, van leer tot metaal of rubber. Dit zal afhangen van het design en het beoogde gebruik van het horloge. Lederen banden moeten wat losser worden gedragen in de zomer, aangezien ze transpiratie zullen absorberen. Wanneer de lederen horlogeband strak om de pols gedragen wordt kan er geen lucht onder de band komen, dit kan ook zorgen voor irritatie rond de pols. Als de band toch vochtig wordt van het transpireren, veeg deze dan droog met een zachte doek en laat de band drogen – let op – NIET in de zon, dan droogt ie uit en krimpt ie snel!

Om langer plezier van je lederen band te hebben, raden wij aan om de Kiber® horlogeband in te spuiten met een kleurloze leerspray, zo blijft hij langer mooi en is ie beter beschermd van invloeden van buitenaf.

Assortiment

Het assortiment van de Kiber® lederen 22mm horlogebanden in ruim. Er zijn diverse kleuren en uitvoeringen leverbaar. Van stijlvol tot sportief maar ook de kwaliteit is uitmuntend! Gun je Kiber® horloge regelmatig een nieuwe ‘look’! Een mooie lederen band zal hier zeker aan bijdragen. Bekijk daarnaast onze informatieve video over het verwisselen van een Kiber® horloge band.

Ga je ook voor stijl, kwaliteit en perfectie? Kies dan voor Kiber®! We wensen je dan ook veel plezier met de kwaliteitshorloges van Kiber®!