Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Grote horloges heren

Als jij op zoek bent naar grote horloges voor heren ben je bij Kiber® op het goede adres. In 2005 was Kiber® één van de trendsetters op het gebied van grote horloges. De XXL size behelsde soms horloge kasten van 50mm.

Grote horloges voor heren

Grote horloges voor met name heren zijn gebleven. Kiber® heeft nog vele modellen met een kast diameter van 45 of 48 mm. Er werd wel eens gedacht dat grote horloges voor heren een modeverschijnsel zou zijn maar vele Kiber® dragers denken hier toch echt anders over. Omdat een horloge een echt mannen sieraad is mag ie best opvallen. 

Duurzame materialen

Veelal zijn deze grote horloges vervaardig uit roestvrijstaal. Horlogekasten gemaakt van roestvrijstaal verkleuren en oxideren niet en zijn zeer duurzaam. Het is dan ook een duurder materiaal en is dus voor een groot deel bepalend voor de prijs van het horloge. Alle duurdere horlogemerken maken veelal gebruik van roestvrijstaal voor hun horlogekasten. Voordeel is dat roestvrijstaal bestand is tegen vrijwel alle invloe­den van buitenaf en mooi blijft. Ook verdraagt het een hoge druk van buitenaf bij bijvoorbeeld duik­horloges.

Daarnaast zijn roestvrijstalen horlogekasten en horlogebanden gemakkelijk te borstelen of te polijsten waardoor je mooie combinaties kunt maken. Kiber® maakt hier veelvuldig gebruik van om stoere horloges te kunnen vervaardigen. Van origine komt roestvrijstaal (ook wel roestvaststaal of inox genaamd) uit de wapenindustrie. Vaak wordt er voor horloges een legering 316L gebruikt – een legering met een laag koolstof gehalte was de lasbaarheid gemakkelijker maakt en de corrosie gevoeligheid na het lassen te beperken.

Kiber® maakt haar modellen dus veelal uit roestvrijstaal want duurzaamheid en kwaliteit hoort bij dit oer Hollandse horlogemerk.

Bronzen horloges

Ook zijn we pioniers met het maken van bronzen horlogekasten, ook bij grote horloges voor heren. De kasten zijn zwaar van kwaliteit en voelen dan ook zeer solide aan. Brons is een legering van koper en tin. Het tingehalte bepaalt de kleur van het brons en het lijkt bij de nieuwe Kiber® modellen een beetje op mat goud. Zoals je weet is Kiber® een oer Hollands horlogemerk en brons past daar goed bij. Brons werd namelijk het eerst gebruikt in de Lage Landen in de oudheid, de herkomst van brons ligt dus vlakblij Nederland.

Brons is taai en corrosiebestendig en leent zich uitstekend om er mooie vormen aan te geven. Kortom, genoeg keuze bij Kiber® voor grote horloges voor heren!