Uitstekend 5 / 5
5/5
Nederlands horlogemerk (sinds 2005) 100% niet goed geld terug garantie

Kiber Nachthorloge

Kiber® Nachthorloge. Duidelijkheid. DAG & NACHT

Stelt u zich eens voor: prachtig Nederlands design gecombineerd met doeltreffende efficiëntie. Uitstraling en maximale betrouwbaarheid. Cachet en topkwaliteit tegen een eerlijke prijs. Kiber® laat alles samen komen in één horloge, model Iluma. Het Nachthorloge van Kiber®!Het Kiber® Nachthorloge (model Iluma) is te herkennen aan een zeer duidelijk afleesbare tijd-, dag- en datum aanduiding. Door de slimme electro luminescente wijzerplaat kunt u ook in het donker de tijd goed aflezen. Ook voor mensen met het mindere oog. Eén druk op de knop is voldoende om de wijzerplaat ongeveer 3 seconden volledig te verlichten, het contrast van de cijfer aanduiding op de wijzerplaat en de wijzers doen de rest.

Extra duidelijk afleesbaar door vergrootglas

De dag en datum aanduiding is gepositioneerd onder een goed werkend vergrootglas, dat zorgt overdag voor een duidelijke weergave van dag en datum. Het vergrootglas geeft het horloge een eigenzinnige uitstraling en de herkenbare robuuste Kiber® look. Het Japanse uurwerk wordt aangedreven door longlife batterijen, voor lang onbezorgd draagplezier. 24 maanden garantie is de standaard op het accurate Quartz uurwerk van de Kiber® Iluma. U kunt kiezen uit een stalen uitvoering of een stalen uitvoering in goudkleur welke overeenkomt met de kleur van 14 kt gouden sieraden. De kast is gemaakt van hoogwaardig 316L roestvrij staal met matte finish.

kiber-watches-categorie-iluma horloges voor slechtzienden. Een echt nachthorloge

Ontspiegeld glas voor goede afleesbaarheid

Het geharde mineraal glas is voorzien van een speciale anti-kras coating. Het glas is ontspiegeld en helder, zodat de tijd onder elke hoek en omstandigheid goed afleesbaar is.

Betrouwbaar uurwerk

Ooit werd er aan Richard Kies, de bedenker en oprichter van het merk Kiber® gevraagd naar het ideale horloge voor iedereen, een allemansvriend. Nu is dat best lastig, omdat horloges nu eenmaal onderhevig zijn aan smaak. Maar over de functionaliteit valt natuurlijk wel wat te zeggen!

“Belangrijk is dat het nachthorloge een betrouwbaar quartz uurwerk heeft. Miyota (van Citizen) bouwt al jaren quartz uurwerken van een hoog niveau. Daarnaast wil je natuurlijk altijd de datum bij de hand hebben en optioneel ook de dagen van de week. Mooi zou zijn als de dagen tweetalig zouden worden aangegeven; liefst in Engels en om in stijl te blijven ook in het Frans. Dit is ook vaak voor Spaanstalige landen goed te begrijpen. Probleem is dat de datum en dag altijd moeilijk afleesbaar zijn. Dat lossen we dan op door het plaatsen van een vergrootglas over zowel de datum als dag aanduiding, een in de vorm van een liggende druppel.”

Goed afleesbaar in het donker

“Dat is echter nog niet alles”, vervolgt Kies. “Een horloge moet goed afleesbaar zijn, vooral een nachthorloge. Ik draag zelf een bril en velen met mij, dus de cijfers moeten duidelijk en contrasterend zijn met de wijzerplaat. Hierdoor kun je onder iedere omstandigheid – dus ook zonder bril – de tijd goed aflezen. Daarnaast ook zwarte en grotere wijzers om de makkelijke tijd aflezing te ondersteunen. Als ik dan ook nog eens in het donker alles goed kan aflezen ben ik tevreden. En dan is het natuurlijk wel leuk als we zelf ontwerpen, Dutch Design dus, een echt Nederlands ontwerp.

Een model voor jong en oud, voor elk wat wils. Daarnaast is het leuk als je iets bedenkt maar het moet wel allemaal tegen een eerlijke prijs. Mét de voor ons heilige 24 maanden garantie op het uurwerk!”

Speciale wijzerplaat

Al met al een behoorlijke opgave, want de gewenste specs zijn niet mild en verlichting achter een wijzerplaat is een dingetje. Maar daar vond Kies wat op!

“Je ziet wel eens merken met lampjes wat wel leuk is maar niet functioneel, dat wilde wij van Kiber® absoluut niet! Leuk moet ook functioneel zijn, dat was het uitgangspunt!

We hebben een electro luminescente wijzerplaat ontwikkeld, gevoed door een batterij die door een druk op een knop een puls krijgt waardoor de volledige wijzerplaat gedurende 3 seconden oplicht.

Omdat de wijzerplaat is gemaakt van folie, de cijfers op de folie gedrukt zijn contrasteert de wijzerplaat optimaal met de index aanduiding. De zwarte grotere wijzers doen de rest. Het Japanse uurwerk wordt aangedreven door longlife batterijen en voor de voeding van de wijzerplaat plaatsen we een extra batterij in het horloge waardoor de kast een hoger en stoerder uiterlijk krijgt.”

“Je kunt kiezen uit een stalen uitvoering of een stalen uitvoering in goudkleur welke overeenkomt met de kleur van 14 kt gouden sieraden.

Hoogwaardig roestvrijstaal

De kast is gemaakt van hoogwaardig 316L roestvrij staal met matte finish. Het geharde mineraal glas is voorzien van een speciale anti-kras coating. Het glas is ontspiegeld en helder, zodat de tijd onder elke hoek en omstandigheid goed afleesbaar is.

Dat is het Nachthorloge van Kiber® (Iluma)!

Op dit moment zijn er dus 3 varianten leverbaar. In de toekomst zullen er zeker andere modellen volgen met hetzelfde Kiber® Iluma concept.